El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Instal·lacions tècniques i millors accessos per a la reforma de l'auditori Amando Blanquer

L'Ajuntament espera dotar a l'amfiteatre de les prestacions necessàries per tal incloure'l en el catàleg d'espais escènics amb què contar a la ciutat.

ARAMULTIMÈDIA ha tingut accés al projecte de reforma de l'auditori Amando Blanquer, per al qual l'Ajuntament disposa d'un pressupost de 241.000 €. Entre els plans del Consistori també es troba la reactivació de la font instal·lada darrere de l'amfiteatre.

Una de les principals novetats contempla la dotació d'accessos a l'amfiteatre per a persones amb mobilitat reduïda; concretament l'adequació de la zona d'entrada en la part superior, així com la instal·lació d'un ascensor amb què baixar fins a la zona de l'escenari. En aquesta zona s'instal·larà un sòl tècnic, que facilite l'ús d'electricitat, àudio i imatge durant les funcions.

Els camerinos i els serveis públics que hi ha darrere de l'escenari seran renovats, amb la dotació de mobiliari, instal·lació elèctrica, fontaneria, sanejament i millors accessos. Quant a l'àrea coberta entre l'estany i l'escenari, s'habilitarà una zona d'emmagatzematge.

Paral·lelament, s'actuarà sobre tots els desperfectes estructurals i es reactivarà l'eixida d'aigua en l'estany del parc, el qual porta sense subministrament vora 20 anys.

Segona Fase

En vista d'una possible segona fase, el regidor d'obres, Jordi Martínez, assenyala l'opció d'un recobriment de l'escenari amb una coberta mòbil, i d'un futur treball sobre els accessos posteriors, que permetria el control de l'aforament per a determinats espectacles.

L'Ajuntament rebrà un finançament de 241.320 € de la Diputació d'Alacant per tal d'escometre l'obra; una part del total de 425.000 € concedits en concepte d'inversions de finançament sostenible. Amb la resta del finançament es té previst ampliar el jardí i la zona de jocs de la plaça Ferran el Catòlic, i millorar la zona esportiva d'El Camí