El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Intel·ligència artificial per millorar la comunicació entre Mutua Levante i els seus usuaris

Imatge facilitada per Mutua Levante

 El dispositiu també està configurat en valencià. 

Que el client se senta atés i escoltat en tot moment. Eixe és el principal objectiu de Mutua Levante amb el treball conjunt amb la companyia ‘Inbenta’, una empresa líder en intel·ligència artificial. El dispositiu està configurat en castellà, anglès i valencià, i espera donar servei 365 dies durant les 24 h.

Amb la implementació d'aquest projecte, Mutua Levante ja compta amb un xatbot en el seu web que dona suport en temps real als seus usuaris, les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any. Aquest xatbot resol dubtes, problemes i qüestions de manera immediata i està capacitat per a interactuar amb milers d'usuaris de manera simultània. La companyia d'intel·ligència artificial Inbenta ha sigut la companyia seleccionada per l'asseguradora per a dur a terme aquest projecte en els seus canals web, WhatsApp i Messenger.

Aquest no ha sigut l'únic canal que ha volgut reforçar la companyia. El projecte aposta per la integració en WhatsApp, com a canal més sol·licitat pels consumidors a l'hora de resoldre qualsevol dubte; així com, per la implementació de l'eina Messenger d’Inbenta.

Per a Mutua Levante, “la implementació de la intel·ligència artificial simbòlica d'Inbenta en el nostre servei d'atenció al client ha suposat per a la companyia un canvi i una millora exponencial per a poder facilitar als usuaris el contacte amb nosaltres. Per a Mútua Llevant la comunicació amb els nostres usuaris és primordial, ja que ens regim pels principis de proximitat, compromís i confiança”.