El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi s'apunta a la internacionalització empresarial amb el suport de la Cambra de Comerç

Per a inscriure's i consultar tot el programa cal accedir al següent enllaç.

El 25 d'abril Alcoi acull la tercera Jornada d'Internacionalització Empresarial IMEX en la qual es mostraran les ferramentes necessàries perquè les empreses dels sectors industrials i agroalimentaris de la zona puguen assolir èxit amb la seua eixida a l'exterior. 9 països participaran en la jornada a través de les seues oficines comercials, amb les quals assessoraran sobre les oportunitats que ofereixen els seus mercats. El programa també inclou tres taules redones on tractar la internacionalització des del sector tèxtil, plàstic i empreses de l'eix industrial.

La Cambra de Comerç d'Alcoi és un dels agents que farà possible aquesta jornada, per a la qual comptarà amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Alcoi i Moneda Única. Pablo de Gracia, president de la Cambra de Comerç, reconeix que les empreses de les nostres comarques "han de perdre la por a exportar els seus productes" i ser conscients que tenen un suport institucional al darrere. Aquest suport ve donat per la Cambra, així com altres agents empresarials com Ateval, Ibiae i Coeval, per als quals també fan extensiva la invitació a la jornada.

El director de la fira IMEX, José Terreros, reconeix que aquesta mena de jornades ajuden al fet que les empreses siguen més "competitives", analitzant allò que poden oferir al mercat internacional amb "el suport de tots els serveis de què disposen al seu voltant".

Sector industrial a la nostra comarca

A les comarques de L´Alcoià, El Comtat i la Vall d´Albaida, les indústries del tèxtil; plàstic, i el sector químic i cosmètic representen el 10% de l'economia de la Comunitat Valenciana, destacant les poblacions d'Alcoi, Cocentaina, Muro, Banyeres, Ontinyent i Ibi, on el sector industrial representa gairebé la tercera part de les empreses i de l'ocupació. La indústria tèxtil de la zona es concentra a Albaida, Alcoi, Bocairent, Cocentaina, L´Olleria, Muro i Ontinyent, representant el 33% del tèxtil valencià i el 45% de la confecció. Només en aquests municipis es produeix una facturació industrial de més de 2.000 milions d'euros anuals. A Ibi es concentra el 12% del subsector del cautxú i Plàstic.

Així doncs, reconeixen els organitzadors de la jornada, el principal motiu de celebració és "haver constatat aquest grandíssim potencial empresarial -no només industrial- d'aquestes comarques i municipis, ja que de les més de 1.360 empreses industrials de la zona, només el 23% d'elles declaren exportar".