El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Interfabrics, Montibello i Kimera Technologies, premis empresarials AITEX 2022

Guanyadors Premis AITEX 2022
  • El guanyador de cada modalitat ha obtingut una dotació econòmica de 20.000?€, mentre que els segons classificats, 10.000?€. D'aquesta manera, AITEX ha repartit un total de 90.000?€ en premis.

L'Institut Tecnològic Tèxtil lliura els seus premis empresarials 2022 a la innovació i sostenibilitat en tèxtil i cosmètica i a la millor iniciativa emprenedora. A més dels primers premis a Interfabrics, d’Alcoi; Montibello, de Barcelona i Kimera Technologies, de València, també han rebut un segon premi Jeanología S.L., Babaria, Mediterranean Algae Technologies i Recovo Lab S.L.,

És la quarta edició d'aquests premis empresarials que reconeixen l'esforç de la indústria tèxtil en tres camps concrets, el de la innovació, el de la sostenibilitat i, com a novetat, el de l'emprenedoria.

El primer premi a la sostenibilitat i/o innovació en tèxtil ha sigut atorgat a INTERFABRICS, d’Alcoi, per un projecte basat en una estratègia de sostenibilitat integral, que s'ha traduït en la disminució de la petjada de carboni de l'organització en un 33%.

Mentre que el segon, ha sigut per a JEANOLOGÍA S.L, qui ha emprat la seua experiència per a desenvolupar un servei que empra una tecnologia disruptiva capaç de realitzar una neteja i acabat amb ozó a la contínua amb una espectacular reducció d'ús d'aigua, productes químics i emissions de petjada de carboni.

Per la seua banda, el primer premi a la sostenibilitat i/o innovació en cosmètica l’ha guanyat MONTIBELLO (COSMETICA COSBAR S.L.) amb el seu desenvolupament Éclat, la coloració semipermanent de pH àcid que transforma el color en un tractament. Aquesta fórmula incorpora l'exclusiva tecnologia patentada Tech Bonder que actua en tots els nivells de la fibra capil·lar.

El segon premi en cosmètica ha sigut per a BABARIA (BERIOSKA S.L), per la seua innovadora línia de gelatines bronzejadores és l'única del mercat desenvolupada amb un alt valor de SPF gràcies a una nova composició que garanteix una elevada estabilitat i eficàcia i que a més no compromet l'aspecte final, la qual cosa suposa un valor afegit.

Enguany, com a novetat, s’ha afegit una nova categoria als premis a “millor iniciativa emprenedora”. El guanyador d’aquesta modalitat ha sigut KIMERA TECHNOLOGIES S.L., perquè ha sigut capaç de revolucionar el mercat amb el desenvolupament i llançament d'un Programari de Computer Vision basat en la intel·ligència artificial capaç d'ajudar a les empreses en la gestió i creació de contingut multimèdia.

Pel que fa al segon premi, Mediterranean Algae Technologies S.L., empresa que es dedica al cultiu intensiu i a l'extracció de principis actius de macroalgues autòctones de la Mar Mediterrània. Amb aquesta tecnologia obtenen biomassa i compostos bioactius d'alt valor afegit per a la seua aplicació en alimentació humana.

En aquesta modalitat s’hi ha atorgat un altre segon premi a RECOVO LAB S.L., que s'han llançat a desenvolupar una plataforma que serveix com a punt de trobada perquè les empreses del sector puguen comprar i vendre els seus residus tèxtils, tota una revolució en el mercat actual.

Són 7 els guanyadors, de les 74 empreses nacionals que s'han presentat en aquesta edició. Els quinze finalistes d'aquesta edició, cinc per cada modalitat de participació: tèxtil, cosmètica i emprenedoria. La selecció s'ha basat en la proposta de valor, innovació & sostenibilitat, qualitat i resultats obtinguts.

El guanyador de cada modalitat ha obtingut una dotació econòmica de 20.000?€, mentre que els segons classificats, 10.000?€. D'aquesta manera, AITEX ha repartit un total de 90.000?€ en premis.

La IV edició dels Premis Empresarials AITEX 2022 ha tingut lloc este 24 de novembre en l'IVAM-CADA Alcoi i va reunir més de 200 persones entre finalistes, empresaris i autoritats locals, provincials i autonòmiques.

IVAM CADA PREMIS AITEX 2022

Al final de la gala, León Grau, president d’AITEX va afirmar: “cada vegada hi ha més qualitat i quantitat de candidats i ja som un premi nacional, el 61% de la gent que ha vingut és de fora de la comunitat valenciana. Molt orgullós pels guanyadors perquè han presentat projectes d'una qualitat altíssima”.

Per la seua banda, Toni Francés, alcalde d'Alcoi, va afegir: “estic molt content amb aquests premis, que donen una dotació econòmica importantíssima i, a banda, aporten una cobertura en l'àmbit nacional on es dona valor a l’emprenedoria i suport al sector tèxtil, tan important en la nostra zona”.

Vicente Blanes, director d'AITEX, va concloure: "estem molt satisfets per aquesta IV edició. Des de fa 37 anys estem molt enfocats en les empreses tèxtils en tot els seus àmbits d'aplicació i en les del sector cosmètic. Tenim moltes sinergies entre el tèxtil i la cosmètica i crec que som un centre molt apropiat per a donar el servei que necessiten i que moltes vegades no troben les empreses d'Espanya. També estic molt satisfet per afegir un premi a emprenedors, entenem que la creació d'empreses és molt important”.

Vicente Blanes, director general d'AITEX