El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Inversió d'un milió d'euros per a acabar de rehabilitar el CCJ

Centre Cervantes Jove.

La meitat del cost anirà a càrrec de la Generalitat i l'altra meitat provindrà de fons europeus de què disposa l'Ajuntament d'Alcoi. 

Ajuntament i Generalitat invertiran entre tots dos un milió d'euros per a millorar l'eficiència energètica de l'antic edifici de Cervantes (CCJ), una actuació que es durà a terme entre 2021 i 2022.

L'actuació consistirà en l'aïllament, la climatització, el canvi de finestres i el reforç del forjat de la primera planta. El projecte ha estat seleccionat dins de les 'Actuacions Urbanes 2020' de la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, que contempla el finançament de mig milió d'euros.

La regidora de joventut, María Baca, reconeix que es tracta d'una obra "amb un cost elevat però molt necessària que podrem realitzar a partir de 2021 i que una vegada acabada, ens permetrà tindre un edifici adequat per desenvolupar les polítiques municipals de joventut".

Actuacions a realitzar

Les obres de millora consisteixen en quatre blocs. El primer és de millora de l'eficiència energètica mitjançant la renovació de la fusteria exterior de les façanes de l'edifici. El segon contempla la millora de la transmitància tèrmica de les façanes de l'edifici mitjançant la incorporació d'aïllant tèrmic i reducció del volum a climatitzar.

El tercer suposa la millora del sistema de climatització i de la seua eficiència energètica, mitjançant la substitució de l'actual caldera de gas, per un sistema d'aerotèrmia. Amb l'últim bloc es reforçarà l'estructura de part del forjat de la planta primera.