El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Invertir en altres sectors per a importar les idees: Multiscan

Multiscan és un bon exemple de com el trinomi empresa, universitat i administració és clau d'èxit. Aprofiten el talent universitari, amb quasi tots els enginyers procedents de l'EPSA o el campus de la UPV. I valoren les ajudes institucionals que els han permet ser ambiciosos i "poder desenvolupar tecnologies que estaven fora de la nostra capacitat econòmica".

Fa una dècada, l'empresa alcoiana Multiscan va invertir 2 milions d'euros, quasi el total de la seua facturació, en un projecte de defensa per a detectar explosius amb rajos ix. No era el seu camp, però l'experiència els va permetre adaptar la tecnologia al seu sector, la indústria alimentària. Ara són líders internacionals en la creació de maquinària que ajuda a classificar els aliments. I continuen amb la innovació, ja que investiguen projectes del món mèdic que puguen traslladar-se amb èxit a la seua empresa.

Álvaro Soler, Conseller Delegat de Multiscan, explica que la clau està, per una banda, en aprofitar el talent universitari, i vora el 90 per cent dels seus enginyers procedeixen de l'antiga EPSA o de la UPV. I per altra, en la col·laboració institucional: "l'IVACE ens ha permés ser ambiciosos, i hem pogut accedir a capital a menor cost per poder desenvolupar tecnologies que estaven fora de la nostra capacitat econòmica", explica Soler.