El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Invertir en innovació per a reduir gastos: Hilaturas Miel

No en tots els negocis és possible innovar en maquinària o en processos. Però hi ha més vies, per exemple, la innovació en eficiència energètica. León Grau, assessor d'Hilaturas Miel, ens explica com l'austeritat energètica els ha ajudat a mantindre la competitivitat en el mercat internacional.

Hilaturas Miel va nàixer als anys 60, i com diu el seu assessor León Grau, "quan la trajectòria és molt llarga vol dir que ens ha passat de tot". Al llarg de la seua història s'ha adaptat als canvis, ja siga pels moviments dels mercats o per la necessitat de trobar nous productes. Ara, per exemple, treballen en fibres que ajuden a la protecció de professionals com els Bombers, o amb teixits ignífugs.

Però León Grau reconeix que, de vegades, la innovació no produeix grans canvis en la velocitat de les màquines o en la producció. En el seu cas assegura que la despesa més gran a l'empresa és l'energia, i ací és on han centrat la inversió dels últims 10 anys. Compten amb una central de biomassa, una planta de plaques solars al terrat, i més de 4.500 leds per enllumenar l'empresa. No generen residus i el 70 per cent del procés de producció no consumeix aigua. Són actualment l'única filatura d'Espanya que ofereix el seu producte, gràcies a ser "molt austers energèticament i amb inversió en maquinària".