El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Investidures tranquil·les excepte el pacte inesperat a l'Alqueria d'Asnar: així queden totes les alcaldies de l'Alcoià i Comtat

  • Dels 31 municipis que mirem de l'Alcoià i Comtat hi ha 28 alcaldes i 3 alcaldesses (una del PP i dos del PSOE).
  • Tan sols Alfafara té un govern d'una agrupació d'electors local que no forma part de cap partit. Els altres 30 pobles se'ls reparteixen PP, PSOE i Compromís: el PP governa en solitari en 14, el PSOE en 9 i Compromís en 2. En 4 hi ha coalició PSOE - Compromís (en tres governarà PSOE i en l'altre es tornaran). I per últim en un municipi governarà Compromís però amb un pacte amb el PP.
  • Totes les imatges de la notícia han sigut facilitades pels diferents consistoris. 

Un terç dels municipis de les comarques han canviat de color, i els canvis més cridaners els protagonitza el Partit Popular. Ha perdut l'alcaldia d'Ibi, però entra amb majoria absoluta a Castalla. També governarà en Onil, tot i que en minoria. I en l'Alqueria d'Asnar s'ha aliat amb Compromís per a llevar-li l'alcaldia al PSOE.

Este dissabte s'han configurat 31 ajuntaments a l'Alcoià i Comtat, i 10 d'ells han canviat de color.

Cèsar Palmer, nou alcalde de l'Alqueria.

Alguns dels canvis un poc inesperats com en l'Alqueria d'Asnar, on el PP ha donat suport al candidat de Compromís, Cèsar Palmer, qui serà l'alcalde els pròxims 4 anys.

El PSOE ha sigut la força més votada a este municipi, amb 3 regidors; i després estan PP i Compromís, en eixe ordre i amb 2 regidors cadascun. Així que a l'Alqueria serà alcalde el candidat de la força menys votada amb un acord amb el PP que renuncia a l'alcaldia per aconseguir el canvi en este municipi, i on els socialistes han estat governant els últims 44 anys amb Jaume Pascual, un dels alcaldes més veterans. Així que el PP estarà present en el govern de l'Alqueria però sense governar, i a espera de saber si també li correspon alguna responsabilitat.

 

Jesús López, nou alcalde del PP a Castalla.

On el Partit Popular ha entrat fort ha sigut a Castalla, on ha aconseguit una aclaparadora majoria absoluta i Jesús López Blanco li ha llevat l'alcaldia a Ciutadans. I també governen a Onil, en este cas en minoria amb 6 regidors i Jaume Berenguer com a alcalde. PSOE i Sumem Onil, amb 5 i 2 regidors respectivament, no han arribat a un acord.

Francisco Sellés, nou alcalde de Beniarrés.


Els populars han recuperat Beniarrés, on Francisco Sellés és l'alcalde, i Benimarfull, amb Manuel Juan Belda. I també Agres, on l'alcaldessa és Maria García, la primera alcaldessa d'Agres i una de les úniques 3 dones que ostenten una alcaldia en les comarques.

Enmig de roig, Maria garcía, nova alcaldessa d'Agres.


I el PP ha revalidat l'alcaldia amb noms ja coneguts. Són Javier Sendra a Planes, Pau Pinar en l'Orxa, Raúl Dalmau a Benasau, Jose Carlos Barrachina en Benifallim, Ismael Molines en Benimassot, Vicente Antonio Ruiz en Famorca, i Felix Frau en Tollos. També mantenen l'alcaldia a Benillup amb Javier Navarro, i també en Almudaina amb Pau Navarro qui succeïx a José Luis Segui, l'alcalde més veterà de les comarques.

 

El PSOE aconsegueix l'alcaldia d'Ibi per a Sergio Carrasco.


Pel que fa al PSOE, la gran victòria aconseguida és a Ibi, on després de dos dècades el PP perd l'alcaldia davant l'acord entre socialistes i Som Ibi, i que deixa a Sergio Carrasco al capdavant del consistori els pròxims quatre anys.

Gema Baldó, acaldessa d'Alcoleja.

 

Els socialistes han recuperat Quatretondeta amb Alejandro Montava, l'alcalde més jove. I han aconseguit noves alcaldies com Alcosser amb Maria Ballesteros, una de les tres úniques alcaldesses que tenim. La segona alcaldessa socialista la d'Alcoleja, on els socialistes revaliden alcaldia però canvien a Quico Fenollar per Gema Baldó.

Ismael Vidal revalida alcaldia a Fageca.

En la resta de municipis el PSOE revalida amb alcaldes coneguts com Ismael Vidal a FagecaBlas Calbo a Gorga, José Ramón Martí a Benilloba, o Juan Tomás Bou a Balones. També manté les alcaldies de Penàguila amb Salvador Català, i Millena amb César Francisco Garcia.

La nova corporació de Balones.

 

Com és sabut, el PSOE manté Alcoi on revalida Toni Francés, tot i que no és en solitari sinó en l'ajuda de Compromís. I al contrari passa a Muro, on Vicent Molina és l'alcalde de Compromís amb suport del PSOE. A Cocentaina la legislatura s'inicia amb un alcalde de Compromís, Jordi Pla, tot i que acabarà la legislatura amb un del PSOE.

Vicent Molina, alcalde de Compromís a Muro.

I Compromís manté governs en solitari a Banyeres de Mariola on revalida Josep Sempere, i a Gaianes amb Agustín Martínez.

 

Toni Cloquell, alcalde d'Alfafara.

 

L'únic municipi on no governa cap dels tres partits és a Alfafara, on ha revalidat Toni Cloquell com el candidat de l'agrupació d'electors Gent x Alfafara.