El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Investigats dos joves per l'incendi a Alcoi

La Policia Nacional confirma que ha investigat dos joves per l'incendi d'Alcoi d'aquest 4 de juny, però que no estan detinguts. Els joves han reconegut els fets i, de fet, van ser ells els que donaren la veu d'alerta en quant el foc es va iniciar. Un cigarret i l'acumulació de pelussa de xop van ser els desencadenants del foc. 

No estan detinguts, però sí han declarat davant la policia en qualitat d'investigats. Els dos joves, nascuts en l'any 1999, van ser dels primers a donar l'avís a emergències quan es va iniciar el foc. També han reconegut els fets: una punta de cigarret que abans de ser apagada ja havia afectat les pelusses de xop acumulades. Des de la Policia Nacional confirmen que l'accident ha tingut lloc de manera fortuïta, i que, afortunadament, no s'han produït danys personals ni materials a lamentar. El foc ha afectat una zona de matoll, i uns pocs pins. 

De fet, una de les claus en l'extinció de l'incendi d'Alcoi va ser la ràpida reacció dels Bombers, que en menys d'una hora tenien el foc controlat en una zona complicada, i molt a prop del parc natural de la Font Roja. Una altra de les claus ha sigut la col·laboració ciutadana: no sols donaren l'alerta els joves investigats, sinó que pocs segons després d'iniciar-se ja havien cridat a emergències cinc persones.

Tot i això, tota precaució és poca davant la possibilitat d'incendis, Recordeu que estem en risc alt, i que hi ha certes zones amb acumulació d'herbes seques, o amb pelusses de xop, on el foc es pot estendre amb molta rapidesa.