El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Isabel Bonig: "Puig diu que aposta pel tèxtil sanitari de la Vall d'Albaida, però compra les mascaretes en la Xina"

La representació del PP, a ATEVAL
  • Traslladarà al govern d'Espanya la iniciativa de l'empresariat de crear una marca o segell distintiu de les mascaretes fetes amb tela
  • La líder del PP valencià critica les ajudes per a les empreses del govern perquè es concedeixen segons els resultats de 2019, quan no hi ha via COVID

Suport del PP a l'empresariat tèxtil de la Vall d'Albaida amb propostes i conclusions molt concretes. Isabel Bonig, de visita en Ontinyent, ha anunciat que demanarà una espècie de segell distintiu que identifique les mascaretes de tela fetes a la Comunitat i que certifique la seua qualitat respecte a altres productes que venen de la Xina. No li sembla bé que les ajudes directes a empreses prenguen com a referència les dades de 2019 i sol·licitarà ajudes directes i campanyes de promoció per al sector.

Visita de la presidenta del PP de la Comunitat Valenciana a ATEVAL, acompanyada pel diputat autonòmic, l'ontinyentí Felipe Carasco, i del senador de Castelló, Rubén Moreno. Mercedes Pastor, portaveu del PP a Ontinyent, els ha acompanyat.

Bonig ha fet un repàs a l'actualitat política del moment i ha assegurat que defensarà davant del govern nacional i autonòmic totes les iniciatives que vinguen del sector tèxtil.

Li sembla molt malament que Puig diga que aposta pel clúster tèxtil sanitari i que "després compre el material a la Xina". Per protegir el producte fet ací, traslladarà al govern la iniciativa de crear una marca distintiva de les mascaretes de tela, insistint que compleix amb totes les normes de seguretat, qualitat i homologació.

Ajudes que no serveixen

Bonig ha criticat les ajudes per a l'empresariat en temps de COVID, perquè diu que no estan arribant, especialment les del sector de l'Artesania Demanarà ajudes directes per a publicitar el sector i llançar la marca de la indústria de la Comunitat. El PP, a més a més, ha demanat un 'Pla activa' de més de 1.000 milions d'euros per a les empreses. No és acceptable, diu que el Pla Resistir es base en la facturació de les empreses en 2019, quan en aquell any no hi havia COIVD.

Projectes interessants

A la líder del PP li han semblat molt interessants dos projectes europeus en els quals participa Ateval per a la innovació del tèxtil de la comarca: digitalització de la cadena de producció i un projecte de millora de la sostenibilitat. Segons Bonig, “ens preocupa que la Generalitat no pinte res i que siga el govern d'Espanya qui decidisca sense saber amb quins criteris s'adjudicaran i, molts ens temem, que la Comunitat Valenciana també en això serà una de les més perjudicades".