El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Isabel López, alcaldessa de Xixona

La nova corporació de Xixona / B.P.

Cada regidor ha votat el seu candidat, així que el més votat (Isabel López, PSOE) es fa amb l'alcaldia

Finalment no hi ha hagut pactes tancats i Xixona continuarà governada en solitari pel Partit Socialista. Cadascun dels candidats s'han votat a ells mateixos, de tal manera que Isabel López, la més votada, repeteix com a alcaldessa quatre anys més.

S'havia estat especulant durant tota la setmana sobre la possibilitat que Ciutadans li donara al PSOE suport explícit i que, fins i tot, entrara en un govern de coalició. Eixa situació s'havia produït per la intenció ferma d'Isabel López (PSOE) d'aconseguir un govern estable. A més a més, Compromís va mostrar públicament la negativa a fer un govern de coalició a l'estil Botànic.

Sense el suport de Compromís, i amb les reticències des dels òrgans autonòmics que desaconsellaven formar governs 'contra natura', finalment, la cosa ha quedat com han marcat les urnes. És a dir, el PSOE, que va ser el partit més votat, tindrà l'alcaldia amb Isabel López com a primera edil. Els socialistes governaran en minoria, el que presagia una legislatura dura pel que fa a la gestió diària.