El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Isabel López, alcaldessa: “En Xixona estem preparats per a grans projectes, i ho farem realitat sense desatendre altres qüestions”

Així serà el futur pavelló esportiu de Xixona. Imatge de l'Ajuntament

L'últim ple de l'any ha aprovat traure la licitació de les obres. Hi ha un mes perquè les empreses presenten propostes i 13 mesos per a executar-les. És molt probable que en aquesta ocasió les obres no s'endarrerisquen, perquè el plec inclou penalitzacions de fins a 20.000 euros per cada dia que s'incomplisca la data de finalització. 

L’any 2018 acaba fort a Xixona amb l’aprovació de la licitació de les obres del nou Pavelló Esportiu, un projecte en el qual l’Ajuntament invertirà més de 3 milions d’euros. S’executarà al llarg de 13 mesos, i cal complir els terminis, perquè es penalitzarà l’empresa fins a 20.000 euros per dia de retard respecte a la data fixada. Part de l’oposició considera el projecte massa car, però l’alcaldessa assegura que tenen diners al banc i és el moment de fer inversions “sense complexos i en garanties”.

Xixona dona el vistiplau a la licitació de les obres per al nou Pavelló Esportiu del municipi, un gran projecte que suposarà la inversió de 3,3 milions d’euros, IVA a banda. Les noves instal·lacions permetran als veïns de Xixona entrenar i competir en un recinte cobert, que a més podrà acollir la celebració de competicions oficials en complir amb les diferents normatives tècniques. Cal recordar que dels 7.000 habitants de Xixona, més de 2.200 són socis de les instal·lacions esportives actuals i altres 500 estan matriculats en les escoles municipals. 

     

Serà un pavelló de més de 5.000 metres quadrats en tres plantes, amb capacitat per a 554 espectadors i dos pistes homologades, amb possibilitat d’afegir més espais en un futur. Serà accessible i eficient energèticament, amb una part de vidre per aprofitar al màxim les hores de llum i aconseguir un manteniment, pel que fa a energia, més barat.

Estarà ubicat al costat de les actuals instal·lacions esportives i el centre de salut, on s’urbanitzarà la zona, amb un aparcament propi. Com a detall a destacar, en el plec es concreta el termini de les obres en 13 mesos i si es retarden, s’estipulen penalitzacions que poden arribar als 20.000 euros per dia que s’incompleix la data. Així, amb molta probabilitat, el nou pavelló serà una realitat a començaments del 2020.

 

El plenari aprova la licitació de les obres

Ix la licitació amb els vots en contra de l’oposició que el consideren massa car

 

La licitació del projecte s’ha aprovat en l’últim plenari de l’any amb els vots de PSPV i Més Xixona, i malgrat el vot en contra de PP, Ciutadans i Compromís, que el consideren massa car. Però l’alcaldessa de Xixona, Isabel López considera que “hi ha projectes que ja naixen curts, i sense futur, perquè donen problemes. Volem posar en marxa un projecte de futur que no es quede curt al cap de dos anys, sinó que tinga capacitat per a créixer i donar resposta a les necessitats esportives de Xixona”. Per això defensa que és el moment de fer realitat aquest gran projecte: “El dia de hui l’Ajuntament té 8,5 milions d’euros en el banc, és a dir, no tenim deute. Si hi ha diners en el banc, és perquè s’ha gestionat amb criteri, i a hores d’ara tenim capacitat econòmica per a fer front a aquest important projecte, sense hipotecar el futur del poble”.

López explica que s’ha demanat subvencions per al pavelló, “hem tocat totes les portes i no ha pogut ser”, però ho compensen perquè “hem rebut moltes altres per a diferents projectes, com dos milions d’euros per als polígons, més de 3 milions per a l’Edificant, 950.000 euros per a convertir la Casa Rovira en Biblioteca, o la millora del castell finançada al 50 per cent amb fons FEDER”. Així creu que el consistori ha de fer les inversions “i hem de fer-ho sense complexos i en garanties, perquè tenim capacitat d’atendre totes les necessitats i també donar resposta a una reivindicació històrica del poble”.