El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

IVACE adapta els seus serveis d'internacionalització a la situació creada per la pandèmia

Instal·lacions de l'empresa ERUM en Marroc / IVACE Facebook

Des de l'Ivace web es podrà accedir a informació rellevant relacionada amb l'impacte de la pandèmia en el comerç internacional.

L'institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) ha adaptat els serveis d'internacionalització que ofereix per a les empreses valencianes d'acord amb el nou escenari mundial generat per la pandemia del Covid-19.

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha explicat que "s'han adaptat els nous serveis proposats perquè la Xarxa Exterior de l'Ivace detecte noves oportunitats de negoci o noves possibilitats d'aprovisionament de béns intermedis en els mercats on està present".

En un primer moment, aquests serveis estaven enfocats a superar la dependència de la Xina, però amb la declaració de pandèmia i la desacceleració dels mercats a nivell global, "s'adapten els serveis a la nova situació" - ha afirmat Climent.

També s'afig un tercer servei basat en la confecció d'agendes virtuals amb empreses importadores que vénen a substituir als Viatges de Prospecció. D'aquesta manera, s'evita la necessitat de viatjar. Des de les oficines de la Xarxa Exterior es contactarà amb les empreses importadores i es gestionaran trobades per videoconferència amb les empreses valencianes.

Informació de valor afegit

A més d'aquests tres serveis, des de l'Ivace web es podrà accedir a informació rellevant relacionada amb l'impacte de la pandèmia en el comerç internacional, a través d'informes actualitzats de com avança la situació en els diferents mercats en els quals està present la Xarxa Exterior de l'Ivace.

Telèfon de consulta

La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball (de la qual depén l'IVACE) ha habilitat un telèfon d'atenció per a resoldre els dubtes d'empreses, comerços, autònoms i persones aturades a la Comunitat amb motiu de l'estat d'alarma. És el 900 35 31 35 i està operatiu les 24 hores del dia.