El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

IVACE i AITEX, junts en un “projecte revolucionari” al sector de la cosmètica

Actual seu d'AITEX / AM

El projecte està desenvolupant-se als laboratoris d'AITEX a Alcoi 

L’institut tecnològic ubicat a Alcoi també centra la seua activitat en la cosmètica, altre sector molt arrelat a les nostres comarques. IVACE, en col·laboració amb AITEX, ha iniciat un "projecte revolucionari" amb el principal objectiu de conservar les propietats del retinol (Vitamina A). Aquest és “altament inestable” segons l’IVACE, perquè es degrada fàcilment. El projecte està desenvolupant-se als laboratoris d’AITEX.

El sector de la cosmètica presenta un elevat potencial de creixement a més d'un continu canvi pel fet que el que atreia els consumidors ahir, pot ser que hui estiga quedant desfasat i demà perda el seu valor. Es tracta d'un mercat molt dinàmic en el qual "totes les seues innovacions estan incrementant-se".

El projecte


L'ús continuat del vel de nanofibres ofereix un avantatjós efecte refermant, antienvelliment i hidratant, el qual ha sigut testat sobre Fibroblastos Dèrmics Humans Normals (NHDF) durant 24 hores.

Per a aconseguir-ho s'ha desenvolupat un vel de nanofibres amb un polímer biodegradable i sostenible per a la protecció dels principis actius cosmètics.

Aquest vel conté retinol que ha sigut obtingut mitjançant la tecnologia d'electrofilat per a ser utilitzat com a producte d'ús dèrmic o cosmètic amb la finalitat d'oferir un tractament eficaç sobre la pell.

La tecnologia de l’electrofilatura permet el desenvolupament d'un producte molt nou i atractiu de cara a l'usuari final com són les màscares i pegats facials de nanofibres amb components rics en actius, lliures de conservants i altres additius estabilitzadors.

Julia Company, directora general de l'IVACE, indica que “seguirem potenciant i facilitant inversió privada en I+D i en innovació com a eina clau per a la transformació del model productiu".