El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

IVAM-CADA ALCOI, un centre d'art 'sense solució de continuïtat'

El món de la cultura, la política i la societat civil en general no s'ha volgut perdre la inauguració de l'IVAM-CADA ALCOI, un nou espai expositiu que promet ubicar a Alcoi en el mapa de l'art contemporani. A l'acte inaugural d'aquest 16 de novembre s'han donat cita les tres parts implicades en el projecte: Ajuntament d'Alcoi, IVAM, i Fundació CAM, entitats que amb el seu treball han volgut evidenciar que el projecte, a diferència de l'antic CADA, tindrà continuïtat. Serà doncs, un centre d'art 'sense solució de continuïtat'

La inauguració del nou centre ha comptat amb la presència del President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, qui en la seua intervenció ha volgut al·ludir a la fi dels "elefants blancs", allò que el mandatari considera "grans contenidors que no són res si no hi ha darrere un gran contingut".

L'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, en representació de l'entitat que gestionarà la segona planta de l'edifici, ha lamentat "els anys perduts" pel tancament de l'edifici a 2011, i s'ha mostrat convençut que aquest projecte no serà "ni frustrat, ni frustrant".

En nom de l'Institut Valencià d'Art Modern, el Conseller Vicent Marzà ha volgut deixar clar que l'IVAM-CADA ALCOI no serà un espai itinerant d'allò que es mostre a la seu de l'IVAM a València, sinó que serà un espai amb "singularitat i amb una capacitat pròpia de projecció".

Per part de la Fundació CAM, l'última de les entitats que coordina el centre, el seu president Luís Boyer ha volgut fer valdre l'exposició 'Orígens'. 50 obres d'art conformen aquesta mostra coordinada per la Fundació, que segons el seu president, creixerà en nombre d'obres en el futur.