El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ivan Gisbert apunta en el manifest del 9 d'octubre a la Llibertat com a element fonamental en la convivència

  • La Nova ha interpretat un concert d'allò més variat.
  • Menció especial per als professionals de la Sanitat, fonamentals en el procés de vacunació. 

El filòleg alcoià i columnista d'ARAMULTIMÈDIA, Ivan Gisbert, ha apel.lat a la Llibertat com a concepte clau per a aconseguir un projecte comú, un espai conjunt on càpien totes les sensibilitats. L'acte solemne, celebrat al Calderón, ha comptat amb música en directe de la banda La Nova d'Alcoi. Paco Bernàcer, Marisa Blanes i el CAEHA, els premiats.

Dia de Festa, a l'aire lliure gaudint de la relaxació quasi total de les normes COVID. Però també jornada per a comprar llibres en la Glorieta o acudir a l'acte institucional del Teatre Calderón que ha comptat amb l'actuació en directe de la Societat Musical Nova d'Alcoi, dirigida per José Antonio Llinares i Joan Doménech Calaforra, i que ha tingut moments estelars com ara la interpretació del 'Vivir ací es morir de amor' de Camilo Sesto.

Una gal.la conduïda per la presentadora i creativa audiovisual, Ajo Valls, que ha introduït el columnista d'ARAMULTIMÈDUA, el filòleg, Ivan Gisbert López. El seu manifest ha fer referència als valors fonamentals que, tot i ser evidents, cal insistir sobre la seua aplicació: Llibertat per a construir un espai conjunt. Gisbert ha dit textualment que "aquells que ens diuen en la nostra inòpia què hem de fer i què no, no ens l’han de prendre mai, sinó més bé al contrari, hem de fer-la servir. No hem de patir cap tipus de discriminació per ser com som, únics i incomparables. Som nosaltres, tu, jo i ells. Ah! I som alcoians i valencians. Amb tot, no deixem mai de somniar en un futur i en un món més tolerant i solidari".

Premiats

Els guardonats dels Premis 9 d'octubre han estat la pianista Marisa Blanes, el CAEHA - Centre Alcoià d'Estudis Històrics i Arqueològics i a títol pòstum, a l'escriptor i professor alcoià Paco Bernàcer.

S'ha fet menció especial a aquelles persones que han treballat de valent per aconseguir el repte de la vacunació massiva contra la COVID-19.