El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ivorra anuncia l’obertura del Centre Especial de Malats Mentals i responsabilitza a PP i PSOE dels 11 anys de retard

El CEMM té capacitat per atendre a 40 usuaris, encara que la incorporació va a ser progressiva

El portaveu de Compromís explica que el retard patit en l'obertura del CEMM és degut a les negligències per part de PP i PSOE que han fet que no s'haja pogut posar en marxa el centre fins 11 anys després de que començaren les obres. Un fet, segons argumenta, que ha pogut ser resolt en 11 mesos des de que es va fer efectiva la cessió del centre a la Conselleria de Mónica Oltra.

El Centre Especial de Malats Mentals, CEMM, acull hui als primers usuaris i treballadors. Així ho ha anunciat Màrius Ivorra, portaveu de Compromís Alcoi, qui ha assegurat que el retard que ha patit l’obertura d’aquest centre és responsabilitat dels governs municipals anteriors i actuals, tant del PP com del PSOE.

L’adjudicació de les obres va tindre lloc al 2009 quan governava a la ciutat el Partit Popular, però estes no van arrancar fins maig del 2010 i van patir una paralització a l’any següent. No va ser fins novembre del 2012 quan el PSOE va reprendre de nou les obres, que es va allargar durant tres anys. Al 2015 la Conselleria de Polítiques Inclusives de Mónica Oltra pressuposta 3’5 milions d’euros per a procedir a la cessió, i no és fins març del 2016 quan l’Ajuntament l’aprova.  

Segons Ivorra, quan la Conselleria passa a ser l’encarregada del Centre, es troba que hi ha 21 irregularitats que no li permeten acceptar la cessió i demana que es reparen. El portaveu explica que es va tardar tres anys en fer eixes reparacions.

A novembre de 2020 amb un retard de més de 6 mesos la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, liderada pel socialista Vicent Soler, iniciava el procediment pel qual CEMM passava a ser de la Generalitat Valenciana i a formar part de la Conselleria de Polítiques Inclusives de la Vicepresidenta Mónica Oltra.

“Des de Compromís sempre hem estat defensant el que estava fent-se i no hem criticat ni parlat perquè el que ens interessava  és que açò per fi s’obrira. Ara que ja s’ha posat en marxa, ja podem dir què es el que ha passat. El que ha passat és una ineficàcia i ineficiència del PP quan van començar les obres i una gran ineficàcia i ineficiència del PSOE que ha estat  gestionant estos problemes“, assegura Ivorra, qui ha afegit que des de que el Centre està en mans de la Conselleria d’Oltra, s’han fet les gestions administratives el més ràpida possible per a que es poguera posar en funcionament. Això ha suposat un període d’11 mesos.

El CEMM té capacitat per atendre a 40 usuaris, encara que la incorporació va a ser progressiva, començant hui. Poc a poc aniran entrant els pacients i els treballadors de forma que l’atenció als usuaris siga personalitzada. El més important segons el portaveu de Compromís és que per fi hui es posa en marxa, que és la necessitat que molts col·lectius de malalts i persones afectades portaven reclamant des de fa molt de temps.