El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ix a licitació la segona fase de la depuradora dels Algars, paralitzada des de fa 8 anys

La depuradora dels Algars, imatge facilitada per l'Ajuntament de Cocentaina

Està previst que es destinen 2,3 milions d'euros i 10 mesos d'obres per a tindre finalitzada l'EDAR dels Algars, i que permetrà a les indústries utilitzar aigua depurada.

L'EPSAR, Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana, ha iniciat la licitació de la segona fase de les obres en la depuradora dels Algars, per un pressupost de 2,3 milions d'euros, IVA inclòs. El finança l'EPSAR, sense despeses per als consistoris d'Alcoi o Cocentaina; i els terminis preveuen 10 mesos d'obres i 2 mesos de proves de funcionament.

Des de l'Ajuntament de Cocentaina recorden que la primera fase de les obres, destinada a depurar les aigües residuals del municipi, va concloure sense problema. Però la segona fase es va paralitzar l'any 2011 per incompliment del contracte, i "després de tots els tràmits judicials necessaris s'ha pogut tornar a licitar aquesta important obra que possibilitarà que algunes indústries de Cocentaina puguen reutilitzar l'aigua depurada en els seus processos".

L'alcaldessa de Cocentaina Mireia Estepa assegura que "estem molt contents amb la notícia i seguirem supervisant que es compleixen els terminis perquè, en menys de 2 anys, estiguen la licitació i l'obra acabades. Es tracta d'una inversió molt necessària per a les nostres indústries i molt valuosa per a donar-li una segona vida a un bé indispensable: l'aigua".