El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ja a la venda el llibre Jugues a l'hoquei? fruit d'un tracte entre mare i fill

L'autor Tito De Orte
Són les experiències d'un xiquet nascut el 2008 jugador del Patí Alcòdiam Salesià

El llibre narra les vivències d'un equip d'iniciació de la base del Patí Alcodiam Salesià. Elena Amorrortu va convèncer al seu fill durant un estiu perquè escriguera aquest llibre a canvi de publicar-ho

“Si escrius aquest estiu un paràgraf del que tu vullgues jo et publique un llibre”. Poc podia imaginar Elena Amorrortu que el seu fill José Ramón De Orte, Tito, de tan sols 7 anyets  li anava a fer cas. Però, tal dit tal fet. El jove autor es va posar a la feina aquest estiu de 2015 i Elena Amorrortu no va tenir més remei que complir aquesta promesa. Amb plaure, clar, amb molt plaure. 

I què és el que va escriure José Ramón? Doncs sobre la seva passió. Què quin és la seva passió? Jugar a hoquei patinis en el club dels seus amors, el Patí Alcodiam Salesià, però en realitat no va escriure solament sobre hoquei. 

Tito va començar. I va escriure sobre com superar les males ratxes, sobre l'important que és creure en el teu equip i ser constant, sobre gaudir amb el que fas perquè els resultats arriben després, encara que és la història d'un equip d'Iniciació d'hoquei són experiències vàlides per a qualsevol esport en equip de base. L'edat a la qual està dirigit és de 7 a 12 anys.

Una vegada escrit, va començar una altra aventura: la de la seua publicació. Elena ho va maquetar; una amiga de Belles Arts va fer les il·lustracions a més de comptar amb la inestimable col·laboració d'Ernesto de la Llibreria Llorens.

Editorial? Ni per remei. Però la il·lusió va poder més. Solució? L'autoedició a través d'un soci que de moment està en l'anonimat. Després, gestionar tota la paperassa que comporta la publicació d'un llibre fins que finalment ho va veure en els aparadors.

Va decidir auto-publicar sense recórrer a cap editorial d'auto-publicació que cobra per gestionar el que pots fer el teu mateix. Va tramitar ISBN, el registre de la propietat intel·lectual i s'ha fet una primera edició sense dipòsit legal al no aconseguir les 100 unitats en la primera edició...però ja s'ha complert també amb aquest tràmit. 

Són 112 pàgines delicioses amb Tito com a protagonista i tots els seus amics: Álvaro, Thiago, Jaime, Lucas, Marcos, Rafa, Arnau, Héctor, Nicolás, Pau…

Reptes? Doncs clar que hi ha. Publicar-ho en altres idiomes i vendre-ho online.