El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ja es coneix la data d'obertura de la nova Comissaria de Policia

Placeta de les Xiques, indret on està ubicada la nova comissaria de policia.

Les noves instal·lacions serviran per a realitzar tràmits administratius, com ara la renovació del DNI o el passaport.

L'Ajuntament anuncia que serà inaugurada el dijous 25 d'octubre, fet que convertirà Alcoi en una de les poques ciutats de 60.000 habitants en tenir dos comissaries policials. La data d'obertura ha estat consensuada amb la delegació del govern.

Les noves instal·lacions policials estaran ubicades a la placeta de les Xiques, punt des del qual es gestionaran a partir d'ara diferents tràmits administratius, com ara la renovació del DNI o passaport. Aquesta activitat es complementarà amb la de la comissaria ubicada al carrer Perú, que es reserva per a detencions i denúncies.

La inversió municipal realitzada en el nou immoble és de 80.000 €, dels quals 60.000 € serviran per a adequar el nou local a les necessitats del cos de seguretat, i 20.000 € per a dotar-lo de tot l'equipament necessari.

Des de l'Ajuntament destaquen que el nou centre policial "suposarà millores pels alcoians i habitants de la comarca", ja que entre els avanços assolits es troba una major amplitud de les instal·lacions, modernes i ben equipades. També es disposarà de sistema de vigilància tant presencial com per vídeo.

Quant a la titularitat del local cal dir que pertany a l'administració local, després que fora cedit per part de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVhA).

L'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, assegura que "amb aquesta actuació es dóna resposta a una vella reivindicació de la ciutat"; fent menció també als treballs fets pel govern per a "tindre un centre viu i atractiu". En aquesta línia, l'alcalde assenyala el Campus de la Universitat d'Alacant, la futura subseu de l'IVAM i els jutjats a la plaça de la Mare de Déu per a il·lustrat que l'actual "és un dels governs que més serveis importants ha traslladat al centre històric".