El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ja es poden iniciar les obres al CADA

El futur IVAM-CADA/Aj.
De Monte de Piedad a Centre d'Art d'Alcoi, i ara reconvertit en subseu de l'IVAM, el museu d'Art Modern de la Comunitat Valenciana

Era el principal entrebanc que quedava per solucionar abans de poder reobrir el CADA, en aquesta ocasió, com a la primera subseu de l'IVAM, el Museu d'Art Modern de la comunitat. La Junta de Govern ha aprovat la llicència d'obres, i la Fundació CAM ja pot iniciar els treballs.

La Junta de Govern ha aprovat aquest divendres 8 de setembre concedir la llicència d'obra a la Fundació CAM perquè puga iniciar les obres a l'edifici del Monte de Piedad, que pròximament es convertirà en la primera subseu de l'IVAM, el Museu d'Art Modern de la comunitat. "Una important seu, ja que l'IVAM té projecció internacional, per la que pugnaven diferents ciutats i capitals de província de tot el territori valencià", asseguren des de l'Ajuntament.

L'adequació de l'edifici era el principal entrebanc perquè poguera continuar el projecte de reobertura de l'IVAM-CADA, un compromís de la Generalitat, l'Ajuntament i la Fundació CAM, i que confien que puga completar-se aquest mateix any.

L'edifici el va construir Vicente Pascual Pastor l'any 1909 per a les oficines del Monte de Piedad de la ciutat. Just un segle després es feia una gran obra de més de 9 milions d'euros per a reinaugurar-lo com el CADA, el Centre d'Art d'Alcoi. És un imponent edifici tant per fora com per dins, de més de 4.000 metres quadrats i tres plantes. La CAM i la Generalitat, mitjançant el Consorci de Museus, inauguren el CADA en desembre del 2010, amb la presència de qui eren els presidents de les dos institucions: Francisco Camps i Modesto Crespo. 9 mesos després de la inauguració el CADA tanca de nou les portes. Ni s'han posat d'acord en el contingut, ni s'han acabat algunes obres de climatització necessàries. I així es quedaren les coses, fins que l'últim any s'han tornat a reactivar les coses amb la visita de l'actual president de la Generalitat Ximo Puig, i el seu compromís de reobrir l'edifici, ara com una subseu de l'IVAM. En aquesta ocasió, a més de la Fundació CAM i la Generalitat, també entra a formar part de la gestió l'Ajuntament d'Alcoi.

El regidor alcoià Raül Llopis considera aquest projecte com "fonamental per a la capitalitat cultural d'Alcoi i l'Ajuntament està treballant col·laborant i participant en tota allò que està al seu abast no només per aconseguir reobrir un Centre que no s'hauria d'haver tancat mai sinó per a apostar per la seua programació, difusió i importància en tota la Comunitat Valenciana".

Com hem dit, el compromís de les tres institucions és reobrir l'IVAM-CADA aquest mateix any. Aquest extrem depén ara de quan inicie les obres la Fundació CAM i quant de temps s'allarguen. Des d'Aramultimèdia continuem pendents d'aquesta informació.