El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ja es pot visitar de nou la Torre d'Almudaina

Una bona proposta per una excursió aquest estiu, fent turisme per les nostres comarques.

Hi ha un forment de 4 persones per visita, i es facilitarà als visitants un 'KitMarq', amb mascareta i guants, d'ús obligat. Es recomana comprar l'entrada amb antelació, et facilitem el contacte.

La Fundació MARQ comença a reobrir els museus i monuments que gestiona, i des d'aquest mateix dissabte 20 de juny ja es pot visitar de nou la Torre d'Almudaina. S'han establit totes les mesures de seguretat i higiene pertinents, així, tan sols es permetrà l'accés de 4 persones per torn de visita. És obligat l'ús de mascareta i guants, però es posarà a disposició dels visitants un 'KitMarq', amb material de protecció individual i una fulla amb les recomanacions i normes.

L'horari de visites és de 9 a 13 hores i de 18 a 21 hores, de dilluns a dissabte. Es recomana la compra de l'entrada amb antelació, mitjançant la web del MARQ d'Alacant.

La Torre d'Almudaina és un Bé d'Interés Cultural, originari de la primera meitat del segle 13. Despés de ser restaurat, es va obrir al públic en l'any 2009 i va quedar integrada dins de la xarxa de jaciments, parcs arqueològics i centres d'interpretació del MARQ. Va tancar les portes el passat mes de març pel coronavirus, i aquest 20 de juny les torna a obrir. 

La Fundació MARQ ja ha reobert el Museu dels Bombers a Alcoi; el Museu Arqueològic i el MUBAG a Alacant; i ha représ l'activitat a l'Institut Juan Gil Albert. Amb la torre d'Almudaina activa, tan sols falten per reobrir Lucentum i la Illeta dels Banyets al Campello. La diputada de cultura Julia Parra confia que "en les pròximes setmanes es puga posar a disposició del públic més instal·lacions culturals amb totes les garanties".