El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

En marxa la rehabilitació de la fàbrica Els Solers

Visita al Molinar / Ajuntament d'Alcoi

L'objectiu principal és rehabilitar i dotar d'un Centre d'Interpretació a la fàbrica Els Solers, per tal que la gent puga conèixer l'història industrial que va portar a terme el Molinar.

Des de juliol es troba en marxa les obres per a la rehabilitació de la fàbrica Els Solers, amb la intenció de convertir-la en un centre d'interpretació, per tal que la gent en un futur puga visitar les instal·lacions i conéixer l'origen industrial de la ciutat d'Alcoi. A més a més, el projecte també inclou tractament dels alçats, incorporació d'elements per al funcionament i adequació de l'edifici amb un ascensor i una escala exterior així com pavimentació exterior amb els pendents correctes per a una accessibilitat adequada a la normativa existent.

Les obres comptaran amb dos fases, la primera, sota el nom de 'Obres de rehabilitació de la Fàbrica dels Solers i consolidació de restes en Fàbriques de Primeres Aigües amb intervenció arqueològica', la qual tindrà un termini d'execució de 6 mesos en la que treballaran en la rehabilitació i dotació del Centre d'Interpretació, amb la incorporació de les últimes tecnologies per tal d'elevar i facilitar l'experiència de l'usuari per tal de conéixer el món industrial alcoià. I pel que fa a la segona fase, aquesta estarà enfocada en la rehabilitació del Molino Vell, la cúpula de l'aqüífer del Molinar i la recuperació de la xarxa de les primeres aigües, incloent-hi les rodes hidràuliques.

Cal destacar que el preu total de l'obra serà d'uns 712.090,24 euros, en el que un 50% serà finançat per la Direcció General d'Administració Local de la Generalitat Valenciana, a través de Fons Feder de la Unió Europea.

L'inici d'aquestes obres significa un nou pas per a la recuperació d'una peça d'història de la nostra ciutat, fent possible que tot el món conega la importància que va marca el Molinar dins de la industrialització valenciana.