El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Mancomunitat ens porta la 4a edició Contacontes 2019

Arnaldo Dueñas, Manuel Gomicia i Francesc Gisbert / Mancomunitat de l'Alcoià i Comtat

El primer serà el 11 de juliol a Millena, fins al 9 d'octubre, a la ciutat d'Alcoi.

La Ruta del Contacontes és una de les activitats principals dins del programa de la Mancomunitat Municipis de l'Alcoià i el Comtat i la Coordinadora pel Valencià. I es que ja fa 4 anys de vida, consolidant-se com una activitat fonamental per als pobles i ciutats de les comarques de l'Alcoià i el Comtat.

El principal objectiu que s'ha tingut des de la seua creació és la d'incentivar i donar a conèixer la riquesa lingüística de la nostra llengua, a més de donar un gran pes al turisme de poble, per tal que la gent d'altres llocs puga no solament gaudir d'uns paisatges i localitzacions excepcionals, sinó que a més puga escoltar contes meravellosos. I són eixos contes els principals protagonistes.

En cada poble o ciutat es contaran diferents contes, els quals seran recitats per professionals dins del món del contacontes, comptant amb aproximadament 8 encarregats de la seua lectura. Alguns d'ells són Almudena Francés o Lluís Abad.

Francesc Gisbert, President de la Coordinadora Alcoià-Comtat pel Valencià, destaca que “les rutes, que són per a tots els públics, grans i menuts, són molt demandades pels veïns i compten amb la participació d’alguns dels millors rondallaires valencians”.

Aquesta activitat d'estiu començara a partir de l'11 de juliol, a Millena, però anirà passant per diferents llocs com l'Orxa, Benimarfull, Cocentaina, Alcoleja, Agres, Muro i més, finalitzant la ruta a la ciutat d'Alcoi el dia 9 d'octubre.

Una proposta on la diversió i l'aprenentatge de la nostra llengua i cultura s'uneixen per a crear un espectacle on les paraules i el paisatge són les principals protagonistes.