El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina. Comencen les obres d'accessibilitat al Col·legi Reial Blanc

Vista aèria CEIP Real Blanc//Via Google

L'equip de Govern contestà es mostra molt satisfet amb el pla EDIFICANT i valoren les seues obres en més de 52 mil euros.

Les obres començaven el 27 d'agost, abans de la incorporació de l'alumnat al curs escolar.

L'Ajuntament de Cocentaina encara les seues primeres obres dins del pla EDIFICANT de la Conselleria d'Educació. Cal especificar que el pla EDIFICANT ha sigut presentat pel President Puig i el conseller Marzà com "un pla de xoc contra els barracons" on els Ajuntaments interessats hauran de realitzar el projecte, la contractació i la certificació de l'obra, mentre que la Generalitat es farà càrrec de tot el cost econòmic.

Mireia Estepa, alcaldessa de Cocentaina, ha explicat que «la tramitació ha sigut complicada perquè és la primera vegada que l'Ajuntament de Cocentaina s'enfronta als tràmits administratius d'Edificant i tenim molt de personal municipal de vacances, a més, les empreses que s'han quedat l'obra també tenen als treballadors de vacances, però entre tots hem fet un esforç considerable per iniciar l'obra el més ràpid possible».

Malgrat que les obres duraran aproximadament 3 mesos, s'ha tingut molt en compte que la fase de soroll i brutícia es faça abans que comence el curs per a causar la menor molèstia als alumnes. Les obres, que tracten d'instal·lar un ascensor i fer accessible l'escola, farà que el Real Blanc es convertisca en un centre totalment adaptat i amb un accés lliure a l'edifici.