El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ja hi ha projecte d'accessibilitat per al col·legi Real Blanc de Cocentaina

El col·legi Real Blanc de Cocentaina
Les obres contemplen la instal·lació d'un ascensor i la modificació de la porta d'accés

La directiva del centre ja té el projecte, i ara es presentarà tant en el Consell Escolar del col·legi com en el Consell Escolar Municipal. Després passarà pel plenari del 22 de març per traslladar-se de nou a conselleria, que ha de donar el vistiplau definitiu. És un dels dos projectes que Cocentaina presenta al Pla Edificant, juntament amb la unificació del Bosco.

Suposarà una inversió estimada en 53.000 euros, i el projecte contempla la instal·lació d'un ascensor en el col·legi Real Blanc, i la modificació de la porta principal d'accés. S'ha inclòs dins del Pla Edificant de la conselleria d'educació i ara continua el seu tràmit. El projecte ja s'ha redactat i presentat a la directiva escolar, que ara el presentarà davant el Consell Escolar. Per part de l'Ajuntament es presentarà també al Consell Escolar Municipal i després s'aprovarà en el plenari convocat per al 22 de març.

Una vegada superats aquests tràmits, la memòria valorada es traslladarà a la conselleria d'educació per a la seua aprovació definitiva. Després ha de passar de nou pel plenari municipal per tal de sol·licitar competència municipal per a licitar les obres. Un tràmit burocràtic llarg, però que sembla és la via per aconseguir les obres d'accessibilitat necessàries per al centre escolar.

L'alcaldessa i regidora d'educació a Cocentaina, Mireia Estepa, s'ha mostrat molt satisfeta de l'avanç del projecte. Diu que "tindre una porta principal accessible és el mínim que s'ha d'exigir a una infraestructura educativa, ara amb el vistiplau de la comunitat educativa i de la resta dels representants de l'Ajuntament de Cocentaina esperem comptar amb tot el necessari per a complir tots els requisits, seguir tots els passos i aconseguir que les obres comencen com més prompte millor. Es tracta de tindre una escola on tot l'alumnat puga aprendre sense cap tipus de barrera i en aquesta línia estem treballant fortament".

Cocentaina ha sol·licitat la inclusió de dos projectes en el Pla Edificant. A més de les obres d'accessibilitat al Real Blanc es treballa en la construcció d'un nou edifici per al Bosco que permeta la unificació del col·legi.