El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ja no es pagarà per aparcar al carrer. Alcoi no renova el contracte de l'ORA

A partir d'agost ja no es pagarà per l'ORA en cap carrer d'Alcoi

El contracte caduca en agost, i cabia la possibilitat de prorrogar-ho dos anys més. Però després de consultar als comerciants i considerar que no ha sigut ni efectiu ni útil, s'ha decidit no prorrogar-ho. Ara es buscarà un sistema alternatiu lligat al projecte Smart City.

L'Ajuntament d'Alcoi ha anunciat que no prorrogarà el contracte de l'ORA, que caduca aquest mes d'agost. La renovació suposava continuar amb les condicions actuals del contracte, però des del consistori han consultat als comerciants de la ciutat com a "principals valedors" del servici i han considerat que no és efectiu. Així les coses, a partir del mes d'agost no es pagarà per aparcar als carrers d'Alcoi.

Des de l'Ajuntament expliquen que l'objectiu principal de l'ORA era una rotació de vehicles en zones comercials, però "no és efectiu i ha perdut la seua utilitat. Els aparcaments són ocupats per vehicles que no tenen rotació i molts veïns de la zona ORA es veuen perjudicats perquè s'han de pagar per estacionar en els carrers del seu barri". A més a més expliquen que l'ORA "no suposava més que l'ingrés d'un cànon de 20.000 euros a l'Ajuntament del total dels diners que recaptava l'empresa, pel que el servei, que molts ciutadans consideraven recaptatori, realment no repercutia significativament en les arques públiques".

Això sí, els comerciants també consideren que cal buscar alternatives. En aquest sentit el regidor de mobilitat Jordi Martínez confia a poder trobar algun sistema vàlid mitjançant el projecte Smart City, "pensem que aquest aspecte és millor englobar-lo dins d'aquesta estratègia global de millorar la mobilitat sostenible i d'implementar noves tecnologies que faciliten la vida de les persones que seguir amb models que ja no són adequats al mateix temps que vivim".