El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ja pot començar la redacció dels projectes del nou AITEX i Rodes a Alcoi

Rodes / AM
Ja pot iniciar-se la redacció dels projectes i desenvolupar les obres necessàries

Les modificacions que s'han fet han sigut, d'una banda, que el sòl passe de residencial a terciari en el cas d'AITEX. D'altra banda, la qualificació de l'Illa de Rodes com espai dotacional multifuncional. Després d'aquesta aprovació, ja es pot iniciar la redacció dels projectes i desenvolupar "les obres necessàries de dues iniciatives econòmiques essencials per a Alcoi", segons es pot llegir en el comunicat de l'Ajuntament

El plenari d'aquest dilluns 28 de maig ha servit per avançar les tramitacions de dos grans projectes per a Alcoi com és la nova ubicació d'AITEX a Batoi o l'inici del projecte de l'illa de Rodes. Cal destacar que els canvis en el PGOU han sigut aprovats al plenari sense al·legacions després del període d'exposició pública de 45 dies. Concretament, les modificacions que s'han fet han sigut, d'una banda, que el sòl passe de residencial a terciari en el cas d'AITEX. D'altra banda, la qualificació de l'Illa de Rodes com espai dotacional multifuncional.

Després d'aquesta aprovació, ja es pot iniciar la redacció dels projectes i desenvolupar "les obres necessàries de dues iniciatives econòmiques essencials per a Alcoi", segons es pot llegir en el comunicat de l'Ajuntament.

La nova seu d'AITEX s'ubicarà al barri de Batoi a una parcel·la de 12.000 m² després que el sòl passe de residencial a terciari. Un canvi que permetrà canviar l'índex d'ocupació sobre rasant del 30% al 60% i passar d'una altura màxima de 6 plantes a una altura màxima de 3, adaptant-se a així a les necessitats de l'institut tecnològic que comptarà amb 18.000 m² edificats. Cal recordar que la nova seu d'AITEX permetrà també l'agrupació de tota la seua activitat que actualment es distribueix en més de 5 ubicacions en diferents parts d'Alcoi.

La idea de la moderna Rodes és que s'ubique el futur Institut Tecnològic de la Cosmètica, una llançadora d'empreses tecnològiques, espais per a emprenedors, entre altres, a més d'espais culturals com l'arxiu municipal, o una nova biblioteca per al barri.

Segons l'alcalde, Toni Francés, "Rodes i AITEX són dues iniciatives econòmiques necessàries per a la nostra ciutat, dos projectes importants i estratègics que ens permeten pensar en futur i en seguir sent la segona àrea industrial d'Espanya, tal com indica l'INE, on l'ocupació a aquest sector té més pes".