El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ja pots gaudir amb el teu gos en el caniparc a Cocentaina

Ja pots gaudir amb el teu gos en el caniparc a Cocentaina / ajuntament de Cocentaina
Està ubicat al parc del Ferrocarril i té una extensió de 668 metres quadrats

Cocentaina inaugura al parc del Ferrocarril, el caniparc, destinat als gossos amb una extensió de 668 metres quadrats i que ha tingut un cost de 25.000 euros.

A Cocentaina s'ha inaugurat el caniparc al parc del Ferrocarril. Aquesta superfície que s'ha dut a terme gràcies als 404 punts obtinguts dins dels Pressupostos Participatius de 2017, està destinada perquè els gossos puguen córrer i jugar lliurement en una zona segura, tant per a ells com per a la resta d'usuaris del parc. Ha suposat un cost de 25.000 € amb una extensió de 668 metres.

Es tracta del tercer projecte completat i que està consensuat per part de l'Associació Respectem-nos.

L'alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, ha dit que, d'aquesta manera “la cultura de la participació es va consolidant a poc a poc al nostre municipi. En aquesta ocasió, les votacions online van suposar un increment de la participació i açò ens ha permés seguir involucrant a la ciutadania en la gestió. És molt important que els veïns i veïnes tinguen aquesta percepció de què amb la seua participació i implicació aconseguim portar avant els projectes que ells desitgen i tenim l’opinió de la Cocentaina que volen les persones de forma anual, no sols cada vegada que se celebren eleccions”.

Pe la seua part, el regidor de Sanitat, Toni Hernández, diu que és “el millor caniparc de la comarca i qui espera que “el parc siga un espai per a gaudir amb els animalets que tant estimem i que els usuaris sàpien fer un bon ús d’ell i mantenir-lo nét’’.

A l'interior del caniparc s'ha instal·lat una sèrie de mobiliari caní com un eslàlom, estacada, roda, túnel o un salt d'altura. Així mateix, està dotat d'un 'pipican' destinat a realitzar les necessitats dels animals, dotat de sistema de proveïment d'aigua i sanejament per a la neteja d'aquest. Tot axó ha quedat integrat al parc sense destorbar la resta d'instal·lacions, zones de joc i de descans.

També compta amb una font dissenyada perquè els gossos puguen beure sense dificultats, una paperera de material inoxidable amb dispensador de borses per a la recollida d'excrements i un lloc per a pàrquing de gossos. Al costat de la porta d'accés hi ha rètols que informen els propietaris de la seua obligació d'arreplegar els excrements i, per tant, de contribuir al manteniment del bon estat de l'espai.