El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ja s'ha iniciat el renovat Trofeu Samarita de Cotos

Trofeu Samarita / AC Smarita

A banda de filaes, participen clubs esportius i la Penya Bon Humor 

No només participen filaes, sinó que també ho fan entitats esportives. A més, l'edició de 2018 és benèfica i solidària. Aquestes són només dues de les novetats d'aquest campionat de cotos, que també canvia el format de competició.

Els Samarita han editat una baralla especial amb motiu del III Campionat de Cotos. Ha estat dissenyada per César Vilaplana.

Com l'any anterior, hi participen 16 equips, dividits en 2 grups de 8 equips cadascun. En aquesta primera fase, s'enfronten entre sí en sistema de lligueta. El campió de cadascun dels grups, es classificarà automàticament per a semifinals mentre que els segons, tercers, quarts i cinquens classificats de cada grup s'enfrontaran en unes eliminatòries de play-off per decidir els altres 2 semifinalistes.

Una de les principals novetats del III Trofeu Samarita de Cotos ha estat la incorporació en les bases de la possibilitat de participació, per invitació, d'associacions culturals i/o esportives d'Alcoi i comarca. Això ha permés que enguany a més de 12 filaes (7 cristianes —Andalusos, Aragonesos, Cids, Creutas, Gusmans, Maseros i Tomasines— i 5 mores —Cordón , Ligeros, Llana, Mudéjares i Realistes—) hi participaran també, el CF Pista, l'Independent CF i la Penya Juan XXIII. Finalment, repeteix participació La Penya del Bon Humor.

La principal novetat d'enguany seran els premis que s'atorgaran als 4 primers classificats. Conegut és que totes les iniciatives que du a terme l'Associació Cultural Samarita tenen un caràcter benèfic i solidari. Enguany i gràcies als patrocinadors, l'equip guanyador del III Trofeu Samarita de Cotos, obtindrà un premi de 1000?euros que haurà de donar a l'ONG, associació o entitat de caràcter social d'Alcoi que decidisca, els altres tres finalistes, també obtindran regals dels mateixos patrocinadors.