El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ja són 300 inscrits en la 10K solidària de La Salle

El mestre de la Salle, Alex Olcina, amb el regidor d'educació Alberto Belda, presentan la 10K solidària
ASPROMIN i PROYDE són les dos associacions beneficiàries de tot el recaptat en la cursa solidària

Hi haurà modalitat per a xiquets i adults, i també cursa assistida. I tot el recaptat serà per les associacions ASPROMIN i PROYDE. Però no és tan sols una cursa més, sinó que La Salle ha organitzat tot un seguit d'activitats, jocs i sorpreses al pati del col·legi per al pròxim 14 d'abril. "Hem d'anar un poc més enllà i fer també una labor social de cara al barri i a la ciutat", expliquen des del col·legi.

Serà el pròxim 14 d'abril al llarg de tot el matí. Hi haurà tres modalitats diferents; una cursa infantil per a xiquets d'entre i 14 anys, altra per a adults i altra assistida per assegurar-se que tot el que vulga pot participar. El preu d'inscripció és de 8 euros la infantil i 10 euros adults, tot i que també hi ha un dorsal 0 a 5 euros per aquells que no vulguen córrer però sí participar en la col·lecta. Perquè tot el recaptat serà per a dos associacions: ASPROMIN, encarregada de la gestió del centre Gormaget; i PROYDE, ONG de promoció i desenvolupament vinculada a La Salle. Les inscripcions es poden fer mitjançant aquest enllaç de mychip fins a l'11 d'abril. Ja hi ha vora 300 corredors inscrits! Més informació ací.

La cursa infantil començarà a les 9 del matí, i es farà per trams depenent de l'edat del xiquet (com la San Silvestre), amb un recorregut que pegarà la volta al col·legi. Pel que fa a la 10K com a tal, eixirà a les 10,30 des del pati de La Salle, anirà pel carrer Periódico Ciudad fins a l'IES Andreu Sempere, baixarà a la via i des d'ací seguirà per les Paules i el Romeral fins als túnels de Batoi i la Via Verda. Arribarà un poc més enllà del pont de les 7 llunes, on es compleixen els 5 quilòmetres, i on es farà el canvi de sentit per a tornar fins a La Salle. La tornada anirà pel mateix carrer fins a Isabel la Catòlica, on es continuarà pel carrer de Caseta Mascarelles fins al pati del col·legi de nou. Atenció, perquè la cursa suposarà talls de carrer durant al voltant d'una hora.

Però no es tracta tan sols d'una 10K. La idea des del col·legi de La Salle és fer una jornada esportiva, però també lúdica i familiar. Per això, al llarg del matí hi haurà diferents entreteniments al pati del col·legi: unflables, jocs infantils, mercadet, servei de bar, música i més sorpreses. També hi haurà un contenidor on la gent podrà deixar material escolar que el col·legi arreplega per a donar a les famílies que ho necessiten. En definitiva, totes les facilitats perquè no hi haja excusa per a no col·laborar, d'una manera o altra, en aquesta activitat solidària. Alex Olcina, mestre de La Salle, ha agraït la implicació de les diverses empreses que col·laboren així com de l'Ajuntament per poder fer una realitat aquesta cursa solidària. Perquè "l'escola té una labor educativa, és clar, però creiem que hem d'anar un poc més enllà i fer també una labor social de cara al barri i a la ciutat".

Des de la regidoria d'esports el regidor Alberto Belda s'ha mostrat agraït per la implicació de La Salle per a "posar en marxa una cursa més dins del panorama d'atletisme de la ciutat".