El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Jaime, Carlos i Joe Revert donen vida a 'Hermano Salvaje'

  • En 2012, partint des del vessant del rock urbà, aquests tres germans ontinyentins van formar el seu primer projecte, anomenant-lo Zerokoma.

  • El seu primer àlbum homònim (Hermano Sanvaje) ha estat gravat en Aberin Estudis, sota la producció d'Iñaki Llarena i Leyre Aranguren.

  • El nou disc veurà la llum el pròxim 4 de juny i únicament estarà disponible en format físic en botigues de discos.

Que alguna cosa coincidisca, sorprén; que connecte, un miracle. Destí o casualitat? No ho sabem, però aquests tres germans ho han aconseguit: guitarra, baix, bateria i veus. Tot es fusiona per a donar vida a “Hermano Salvaje”.

Pot ser que créixer sota el mateix sostre haja sigut la base perquè es cree un vincle tan fort. I és que, si un germà pujava el volum, el de l'habitació del costat no el passava inadvertit. Si un es posava a tocar, apareixia un altre que de seguida li acompanyava. I així, any rere any, música i més música en una casa que mai ha deixat de sonar.

Són 30 anys per al germà major (Jaime Revert), 27 per al mitjà (Carlos Revert) i 19 per al xicotet (José Revert). 9 anys connectant com trio en el garatge de casa i més de la meitat de les seues vides practicant la música.

En 2012, partint des del vessant del rock urbà, aquests tres germans ontinyentins van formar el seu primer projecte, anomenant-lo Zerokoma. Una etapa de les seues vides referenciada per grups com ara Platero i Tu, Extremoduro, Leño o Barricada, entre d'altres. Amb ells van poder forjar una base i començar a trepitjar l'escena musical, amb algun problema legal per la curta edat del més xicotet. I és que José, bateria del grup, va començar a trastejar amb les baquetes als 9 anys.

Amb el pas del temps, la curiositat va anar prenent protagonisme en la formació musical dels tres germans, i van anar obrint-se les fronteres. Així, a la música dels grups nacionals esmentats anteriorment, es va sumar el rock&roll internacional de The Rolling Stones, Led Zeppelin, The Black Crowes, The Beatles, The Who... el que suposaria un punt d'inflexió per a ells.

La versatilitat que els oferia obrir-se en aquest camp els va impulsar a gestar un nou projecte a la fi de 2018. Aquest projecte acabaria personificant-se, tres anys després, com a Hermano Salvaje.

El seu primer àlbum homònim (Hermano Salvaje) ha estat gravat en Aberin Estudis, sota la producció d'Iñaki Llarena i Leyre Aranguren. Aquest treball consta de 9 talls amb una duració aproximada de 40 minuts, on es busca aprofundir en grans clàssics, transportant des dels anys 70 fins a l'actualitat els trets més característics de l'època, generant un so que es reinventa amb l'aportació del seu toc més personal.

Fotos: Ángel Jordán

Jaime, al centre, és l'encarregat de donar vida a les cordes de la guitarraVeu versàtil i unes composicions sense directrius; a l'esquerra, Carlos. Encarregat dels greus i de desxifrar amb paraules cada cançó. El menut, Joe, a la dreta. És l'aire fresc i la vitalitat de la banda. Ja són anys dominant la base rítmica i a més sumant habilitats amb guitarra i harmònica. Un trio explosiu que s'entén, es complementa i que sap on es troben les virtuts i les limitacions de cadascú.

El nou disc veurà la llum el pròxim 4 de juny i únicament estarà disponible en format físic en botigues de discos.