El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

JARTE: el Campus de la UPV trau la seua primera revista d'investigació

Teodomiro Boronat amb el primer número de la revista JARTE

Està oberta articles d'investigació aplicada en tecnologia i enginyeria, i el primer número compta amb 6 investigacions de països com Bèlgica, el Pakistan o l'Argentina.

Journal of Applied Research in Technology & Engineering - JARTE, és el nom de la nova revista, la primera, d'articles d'investigació que publica el Campus d'Alcoi de la UPV. És d'accés obert i pot publicar qualsevol investigador del món sense cap cost. Accepta temàtiques d'enginyeries diverses com química, elèctrica, mecànica, de materials o tèxtil, així com noves tecnologies de la comunicació.

Teodomiro Boronat és l'editor en cap de la revista JARTE i assegura que el campus alcoià té una activitat investigadora "molt intensa". Amb aquesta revista mostren el "compromís amb la difusió de la investigació", amb una revista amb una doble finalitat: "per un costat, generar coneixement; i per l'altre, ser canalitzador de la investigació que es genera en eixes àrees de coneixement".

El primer número de JARTE ja es pot consultar en línia, amb 6 articles d'investigació, un dels quals està realitzat per investigadors del mateix campus. La resta procedeixen de diferents països com ara Bèlgica, Pakistan o Argentina.

Boronat fa una crida a tots els investigadors del campus alcoià, i en general a la comunitat científica, perquè coneguen la nova revista i s'animen a publicar en JARTE les seues investigacions. Explica que JARTE és actualment una revista "modesta", però l'objectiu és consolidar-se "i a llarg termini accedir a les bases de dades d'Scopus i en el factor d'impacte Journal Citation Report (JCR), dos de les ferramentes més potents en l'àmbit mundial en el camp de la investigació".