El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Javi Montava: pura sang alcoianista

  • Montava pot ser un nou estendard per al futbol alcoià. Un nou Javi Gandia, Juli o Javi Montava (pare).

Hàbilment, Josele González, secretari esportiu del Deportivo, el va recuperar des del juvenil del Llevant i el va fitxar. Era febrer de 2022 i no va poder jugar, però si entrenar amb el primer equip. Per a enguany, podria ser una incorporació molt il·lusionant per a l'afició alcoianista- Diuen que és millor que el pare, un dels migcampistes més recordats dels anys 90.

Aquells que tenen més de 30 anys potser encara el recorden. Javi Montava era un jugador habilidós, no massa alt i amb un guant amb el peu. Repartia joc -amb tots els respectes i mantenint les distàncies- com els migcampistes que portarien Espanya al mundial. Toc, visió de joc i passada mesurada.

Com que el Deportivo no passava pels seus millors moments, va haver-hi de migrar a altres equips -aleshores- de major i millor categoria com ara l'Hèrcules o el Sabadell.

Després es retirà i es va fer entrenador, del Contestano.

I fill de gat, gatets. El seu xicon, Javi, ha despertat molt prompte per al futbol i no només s'assembla al pare dins del camp. Fora també llueix una claredat mental i una humilitat poc habitual al món del futbol.

A la seua presentació oficial com a jugador de l'Alcoyano, ha reconegut que arriba per a aprendre, que té una il.lusió tremenda i que només pensa a jugar a El Collao, on es va formar com a futbolista principalment seguint l'equip de la seua ciutat. Té 19 anys i ha signat per dos anys.