El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Javier Llopis serà l'autor del manifest del 9 d'octubre, i Neus Agulló presentarà l'acte

Neus agulló i Javier Llopis

Javier Llopis és periodista amb és de 30 anys de trajectòria professional. Molt vinculat a la informació local  ha treballat principalment en el Diario Información.

Neus Agulló va descobrir la seua capacitat artística quan tenia 17 anys, i la primera representació va ser Siete personajes en busca de autor” de Compañía de Teatro Estable La Cazuela.

Ja es coneixen dos dels protagonistes de la propera gala del 9 d'octubre que se celebrarà en Alcoi. Es tracta en primer lloc del periodista Javier Llopis, que serà l'encarregat d'escriure el manifest institucional. L'acte estarà presentat per l'actriu Neus Agulló, i se celebrarà com altres anys al Teatre Calderón.

Javier Llopis és periodista amb és de 30 anys de trajectòria professional. Molt vinculat a la informació local  ha treballat principalment en el Diario Información. Crític amb l’actualitat, els seus articles d’opinió sempre han tingut una alta capacitat d’anàlisis. La seua ploma sap retratar la societat alcoiana com pocs, amb la capacitat d’aprofundir en tot allò que la fa única, oferint-nos articles-joia en «Tipografia la Moderna», o llibres amb tant d’èxit com el «Diccionari [de butxaca] : Manual básico para entender el idioma alcoyano» que comparteix amb altres autors.

Neus Agulló va descobrir la seua capacitat artística quan tenia 17 anys, i la primera representació va ser Siete personajes en busca de autor” de Compañía de Teatro Estable La Cazuela però el primer treball professional arribaria de la mà de  Pep Cortés en 1986 amb «Ací no paga ni Dèu», de Dario Fo, en Alcoi. A partir d’aquell moment, ha treballat en diferents companyies valencianes i muntatges de Teatres de la Generalitat dirigida per Carles Alfaro, John Strassberg o Juli Leal. El seu debut cinematogràfic va ser en la pel·lícula «Son de Mar» on va conéixer a Bigas Lunas que després la dirigiria en la representació teatral «Las Comedias Bárbaras» de Valle Inclán.

Raül Llopis, regidor de Cultura, explica que "tindrem un Manifest amb la qualitat, capacitat crítica i coneixement de la societat valenciana i alcoiana que els escrits del periodista sempre demostren". Llopis també destaca la figura de Neus Agulló: "l'actriu ens tornarà a oferir una mica del seu mestratge damunt de les taules d’un teatre. Una dona valenta, amb un humor molt especial, que segur que sabrà donar a l’acte institucional la seua empremta personal".