El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Germán Llorca-Abad,

Germán Llorca-Abad

Jazz en directe

Per a algunes persones escèptiques o poc informades, el jazz passa per ser una música caòtica, on les notes s’encadenen sense trellat. Res més lluny de la realitat. El jazz és una experiència emocional que, como totes les músiques, millor si es viu en directe. Diumenge passat, vaig tindre el plaer d’escoltar-lo de forma presencial, de la mà d’un músic excepcional; l’alcoià Enric Peidro.

I tot açò ho afirma algú que s’ha acostat al jazz de forma tangencial i des de fa relativament poc temps, és a dir, des del més absolut desconeixement. I (però) que ho ha fet intentant escoltar el jazz interpretat en directe, quan els músics entren en un diàleg únic, on el conjunt cedeix pas i dóna protagonisme a les individualitats, en unes experiències, com he dit, emocionals i emocionants. Això, en una ciutat com la nostra, és bastant poc freqüent.

Com no, classes de jazz hi ha moltes i, com passa en tots estils musicals, té tradicions, escoles, etapes, mestres, discussions, defensors i detractors. Això ho saben, des de ja fa molt de temps, els aficionats al jazz, que en la nostra ciutat tenen la possibilitat d’escoltar a Ràdio Alcoi el programa que li dediquen al tema els amics del Jazz Club El Mussol. Programa que també podeu seguir a través del podcast. I és també, gràcies a ells, que això de poder asistir a un concert de jazz en directe és possible de tant en tant; com diumenge passat tinguérem la ocasió.

Tocaven al Casablanca els músics del Swingtet & Cº., amb la companyia del guitarrista Jonathan Stout. Senzillament brutal. El Swingtet & Cº. està magistralment coordinat per l’alcoià Enric Peidro, un mestre del saxofó i un, sense dubte, entusiasta de la música que fa. De tot el que va passar destaque i em quede amb un comentari del mateix Peidro durant el concert: «la música de jazz té el seu origen en una època on tot es feia per a durar i és per això que a dia de hui continua sonant-nos tan viva i fresca».

I hui només volia aplaudir-los (i donar-los les gràcies per) la iniciativa als organitzadors i per convidar-vos, a qui no els coneixíeu, a seguir-los la pista a esta colla de músics extraordinaris.