El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Jean-Pierre Sauvage, premi Nobel de Química: "És extremadament important comunicar la ciència a tota classe de persones"

El Nobel de Química lamenta que a Espanya no es done suficient suport institucional a la investigació científica, situació de la qual el seu país, França, s'ha beneficiat, doncs atrau bons investigadors. Sauvage vista Alcoi per fer arribar als joves que la ciència és "divertida i emocionant", i que tot i estar en l'era de les xarxes socials, "els fets conten més que les opinions".

"La tecnologia que fem servir hui en dia, la medicina, o la ciència de la computació, tot prové de la ciència bàsica", diu el premi Nobel de Química, el francés Jean-Pierre Sauvage, de visita aquest 11 de març en Alcoi. És per això que considera "extremadament important" fer arribar la ciència a tota classe de persones.

Sauvage va guanyar el Nobel l'any 2016 pel seu treball amb els motors moleculars, a partir dels quals es poden elaborar objectes més sofisticats. Sauvage diu que aquest premi li ha servit, sobretot, per a connectar amb els joves a qui pot traslladar que la ciència "és divertida i emocionant", i que sàpiguen, sobretot en l'era de les xarxes socials, "que els fets conten més que les opinions".

Sauvage signa en el llibre d'honor de la Universitat

A Alcoi ha oferit una xarrada sobre els seus estudis amb molècules sofisticades, que en un futur poden tindre moltes aplicacions, fins i tot en un dels sectors més arrelats a les nostres comarques, el tèxtil, ja que "potser puguen generar tèxtils o materials intel·ligents".

En la trobada que ha fet amb els mitjans de comunicació prèvia a la conferència, Sauvage ha lamentat que Espanya siga coneguda per no oferir suficient suport institucional a la investigació científica, "situació de la qual França s'ha beneficiat", doncs assegura que una persona "entusiasta per la ciència i amb l'edat adequada" pot aconseguir llocs de treballs importants al seu país.

Sauvage també ha tingut oportunitat de visitar els laboratoris del Campus d'Alcoi de la UPV, i ha destacat la "passió i entusiasme" de les persones que ha conegut ací. La visita continua demà a València, on serà investit Doctor Honoris Causa per la UPV.

Sauvage, de visita per Alcoi amb el director del Campus i el regidor de Universitat