El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Jesús Casanova, després d'un any de vida del CEEI Alcoi-València, espera un "2018 més potent i amb millors resultats"

D'esquerra a dreta, Julia COmpany directora de l'IVACE; Jesús Casanova, director del CEEI Alcoi-València; i Manolo Gomicia, president de la Mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat i regidor d'innovació a Alcoi
El primer any de vida després de la resurrecció del CEEI no aconsegueix un balanç econòmic positiu, però sí bones xifres d'activitats o assessorament. Les perspectives per a l'any 2018 són molt millors

L'IVACE traurà en 2018 una nova línia d'ajudes, dotada amb 1 milió d'euros, per assessorament individual a emprenedors valencians. També crearà la figura d'agent d'innovació de proximitat, perquè les ajudes i activitats de l'IMPIVA i els CEEIS arriben a tots els empresaris. Açò ajudarà a potenciar el CEEI Alcoi, que en el seu primer any de vida després de la resurrecció ja ha aconseguit bones xifres, com la creació de 14 empreses, o la realització de 59 activitats amb 1.369 assistents. Tot i això, el balanç econòmic del 2017 del CEEI Alcoi encara és negatiu i el seu director Jesús Casanova diu "les perspectives per a enguany són molt potents".

En l'últim any, i gràcies a les activitats o assessorament del CEEI Alcoi-València, s'han posat en marxa a les nostres comarques un total de 14 empreses. Més de 1.300 emprenedors han acudit a alguna de les 59 activitats realitzades; i a les instal·lacions del CEEI d'Alcoi ja estan ocupats 15 dels 26 mòduls empresarials. Són algunes de les xifres que s'han oferit en el balanç de resultats del CEEI d'Alcoi després del primer any de la seua segona vida.

Abans de l'estiu del 2016 es coneixia que la situació financera del CEEI Alcoi no era adequada i es va procedir al seu tancament i liquidació. Després de mesos de negociacions s'anunciava que el CEEI València absorbia el d'Alcoi per tal que continuarà l'activitat. Ara un any després, la directora de l'IVACE, Julia Company, assegura que la decisió va ser encertada, convençuts que les nostres comarques són "una zona potent en el tema de l'emprenedoria".

El director del CEEI Alcoi - València, Jesús Casanova, explica que en aquest últim any s'ha millorat molt la situació en les instal·lacions del CEEI. S'ha passat de 7 treballadors que tenia en l'anterior etapa a 3, i açò ha permés reorganitzar l'espai a l'edifici de la plaça Emilio Sala d'Alcoi i ampliar en un 52 per cent la zona dedicada a empreses, amb un total de 26 mòduls empresarials enfront dels 16 d'abans. A més, s'han renegociat o integrat en València molts serveis com ara manteniment, segurs o telecomunicacions, amb una reducció de les despeses totals d'un 71 per cent.

Pel que fa a les activitats, s'han fet un total de 59 amb 1.369 assistents. Una de les més importants ha sigut el FOCUS Pime i Emprendiment, que s'ha realitzat en diversos municipis de tot el territori valencià. A Ontinyent assistiren 92 persones, i 205 a Alcoi. També s'ha atés 109 emprenedors gràcies a l'agència Impuls, que organitzen amb la Mancomunitat i que ofereix assessorament cada dimarts a Muro, Cocentaina o Banyeres. Pel que fa a l'edifici del CEEI, ara per ara està ocupat el 40 per cent de l'espai dedicat a empreses, amb 15 mòduls on hi ha instal·lades empreses. I altre dels puntals del CEEI és la web EmprenenmJunts, que permet als empresaris aconseguir visibilitat en Internet, ja que aquesta plataforma compta amb un posicionament que està entre les 100.000 i les 120.000 primeres entrades en tot el planeta. EmprenemJunts compta amb vora un milió de visitants diferents, dels quals un 10 per cent són de les nostres comarques. Al llarg del 2017 s'ha incrementat les visites en un 143 per cent, i s'han activat en la plataforma un total de 132 empreses, un 267 per cent més que en l'any 2016.

Tot i aquestes xifres, Jesús Casanova explica que el balanç econòmic total d'aquest primer any encara és negatiu, però "les perspectives per a enguany són potents".

 

I quins són els objectius per al 2018?

Doncs un dels primers propòsits dels CEEI en tot el territori valencià és potenciar la seua presència en les comarques. La directora de l'IVACE Julia Company diu que el FOCUS l'any passat va arribar a un total de 29 comarques i que enguany confien que totes estiguen incloses. Pel que fa al CEEI Alcoi, al llarg del 2017 ja ha fet activitats no sols en l'Alcoià i Comtat, sinó també en la Foia de Castalla i la Vall d'Albaida. Per al 2018 l'objectiu és La Safor.

Per aconseguir aquest objectiu d'estar més a prop dels emprenedors, també es potenciaran les activitats fora de les instal·lacions del CEEI. En 2017 s'han fet 31 activitats a les instal·lacions pròpies i 28 fóra, una xifra que es vol incrementar en el 2018.

I Julia Company ha anunciat, per una banda, la creació de la figura d'agent d'innovació de proximitat, perquè "tots els servicis i ajudes de l'IVACE i la conselleria d'economia arriben a totes les empreses, estiguen situades on estiguen". També s'incorporarà enguany una nova línia dotada d'1 milió d'euros per a oferir assessorament individual als emprenedors valencians, siga mitjançant el CEEI o altres agents.