El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Jesús Lara es reinventa seguint el seu estil amb el disc 'El Profeta Perezoso'

Segona joventut de l'artista alcoià amb banda nova i lletres en valencià

Torna Jesús Lara amb un nou disc -i ja en van quatre- presentat aquest divendres al Teatre Principal d'Alcoi. Un treball molt elaborat, fidel al seu estil i amb novetats com per exemple, els temes en llengua valenciana. Jesús és feliç 'component i creant en el complex món de la indústria musical" envoltat com sempre dels seus seguidors que quasi ompliren el teatre per degustar temes nous, antics i versions del rock and roll.

La maduresa musical de Jesús Lara i la seua banda -totalment renovada des de la seua última gira i últim disc- s'ha deixat veure clarament a aquest primer concert i al seu nou disc 'El Profeta Perezoso'. Jesús ho ha tornat a fer: gravar un disc; una missió quasi impossible hui en  dia i que de nou, es materialitza en forma de regal per als seus incondicionals. Regal, literalment, perquè cada assistent a la presentació (vora 90 minuts) tingué el seu CD enregistrat amb qualitat professional.

'El Profeta Perezoso' té molt de Jesús Lara. Lletres intimistes, optimistes i reflexives que conviden al Carpe Diem i a intentar ser millors persones. L'estil no té pèrdua: és el de Jesús, amb una mica més de pianos però amb guitarra i rock and roll presidint-ho tot.

El directe, curiosament -pel fet de tindre músics nous- s'arredoneix encara més amb un so compacte. Cert és que l'equip al Teatre Principal era més que professional i s'escoltava 'massa bé'. Sonava curiosament molt bé -diem també- donada la irritant joventut de la majoria d'ells: alguns fregant els 20 anys.

A Jesús, l'acompanyen Ilia Barrachina (baix ), Javier Expósito (guitarra), Carlos Aracil (bateria), Rubén Priego (teclat, percussió i veus). Això sí, trencaren la monotonia de l'escenari les aparicions de Miquel Thunders i Jordi Llopis per cantar i tocar dos temes en els que han participat. Llopis, incansable veu companya de Jesús, va regalar el públic un sentit homenatge David Bowe, "el nostre amic que va faltar fa 16 mesos".

Sorpreses, com el tema 'Mil Anys en huit flors', composta i escrita per Javier Expósito, amb la que va aconseguir un premi de l'Ajuntament de Cocentaina de lletres en valencià. I un tema que fa olor a èxit, 'L'illa Verda', lletra, música, ritme, matisos... 

Mèrit incalculable el de Jesús, inesgotable músic de la Segona Divisió del Rock que es conforma amb crear, composar, gravar i sobretot i millor que res: compartir-ho amb tots.