El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Joan Sanchis: “L'AVAMET serà cada vegada més important per avançar-se a les situacions de risc climàtic

Joan Sanchis, diputat de La Vall Ens Uneix.
  • Des de l’any 2011 l’AVAMET proporciona informació i divulgació de dades meteorològiques.

  • AVAMET té més de 500 estacions meteorològiques entre les províncies de València, Castelló i Alacant.

La Vall ens Uneix reclama suport institucional per a l’Associació Valenciana de Meteorologia, per tal de reconèixer el treball que realitzen.

El diputat de La Vall Ens Uneix Joan Sanchis ha presentat una moció al Ple de la Diputació de València per tal que la Generalitat Valenciana i la Diputació de València reconeguen el treball de l’Associació Valenciana de Meteorologia (AVAMET), dotant-la així dels recursos que necessiten per a seguir realitzant la seua tasca.

Aquesta associació sense ànim de lucre s’ha consolidat com el principal referent meteorològic dels valencians i valencianes, i per tal de reconéixer el treball que realitzen La Vall Ens Uneix demana que la Diputació incorpore per a 2022 una partida destinada al finançament de l’associació mitjançant un conveni de col·laboració.

A més a més el text presentat també demana que s’inste a la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica a dotar també dels recursos econòmics necessaris a l’AVAMET.

“El seu paper serà cada vegada més important”, explicava el diputat, vista la tendència del canvi climàtic. La DANA de setembre de 2019 que va afectar greument diversos municipis valencians, i entre ells Ontinyent, va posar de manifest la tasca d’investigació i prevenció de catàstrofes meteorològiques que realitzen des de l’associació.

Perquè “realitzem una tasca importantíssima per a la societat valenciana” explicava Joan Sanchis, La Vall ens Uneix considera que des de la Diputació valenciana es deuria de donar suport a l'ampliació de la xarxa, així com disposar de recursos humans per al manteniment i ampliació d'este servei.