El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Joan Valls i les associacions de veïns d'Alcoi seran reconeguts al 9 d'octubre

Premis 9 d'octubre
La lectura del manifest, els premis i el concert tindran lloc al Teatre Calderón

Quan encara resta més d'un mes per a la celebració del 9 d'octubre, Alcoi ja prepara els actes per a recordar el dia del País Valencià. La principal novetat seran els premis 9 d'octubre que se celebraran per primera vegada. El poeta alcoià Joan Valls i les associacions de veïns d'Alcoi seran els premiats en aquest esdeveniment que espera ser el primer de molts

L'Ajuntament d'Alcoi hi ha anunciat les primeres novetats per a la celebració del 9 d'octubre a Alcoi. Per primera vegada, se celebraran els premis 9 d'octubre, que atorgaran un reconeixement a títol individual i col·lectiu. Segons ha indicat el regidor de cultura, Raül Llopis, "a títol personal se li farà un reconeixement pòstum a Joan Valls i el reconeixement col·lectiu serà per a les Associacions de Veïns". Per la seua banda, la regidora de participació Maria Baca, ha insistit en "el reconeixement de les AAVV i la seua tasca durant tot l'any".

Com ja va succeir a 2015, forçats per les inclemències meteorològiques, la lectura del manifest i el concert del 9 d'octubre va tenir lloc al Teatre Calderón. Aquest any es repetirà el format. Raül Llopis ha destacat que "la majoria d'actes del 9 d'octubre són de carrer, però la lectura del manifest, el concert i els premis requereixen un espai com el del Teatre Calderón".

Un dels motius pels quals Joan Valls rebrà, a títol pòstum, aquest premi és per l'aposta de l'Ajuntament d'Alcoi a què 2017 siga "Any Joan Valls" commemorant el centenari del poeta alcoià. Pel que fa al reconeixement a les AAVV d'Alcoi, el principal motiu és el 40 aniversari de les associacions veïnals d'Alcoi. La decisió d'ambdós reconeixements està acordada per l'equip de govern i pel regidor de cultura, que així ho van traslladar a la resta de grups municipals.

Segueix-me a Twitter: @Rubenet26