El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Joan Xavier Gisbert llegirà el ban reial inèdit de Joan Valls el 4 de gener a Alcoi

Joan Xavier Gisbert / Filà Magenta
Escrit en els anys 60

Cal destacar que Joan Valls ja va escriure el ban reial en 3 ocasions, però ara buscant per l'arxiu documental ha trobat un ban reial inèdit. Joan Xavier Gisbert ja ha participat en actes relacionats amb l'Any Joan Valls, com és en l'ambaixada en valencià a la Torre Na Valora

Ja es coneix qui llegirà el ban reial la nit del 4 de gener a Alcoi, un dia abans que els Reis d'Orient porten regals i il·lusió a Alcoi. Es tracta de l'Ambaixador Moro, Joan Xavier Gisbert. Un dels atractius d'aquest ban reial és que fou escrit pel poeta alcoià Joan Valls "en els anys 60" i és inèdit, segons ha manifestat l'alcalde Toni Francés en roda de premsa.

Cal destacar que Joan Valls ja va escriure el ban reial en 3 ocasions, però ara buscant per l'arxiu documental, l'Ajuntament d'Alcoi ha fet una gran troballa. Es tracta d'un ban reial inèdit que el poeta va deixar escrit i que mai s'ha declamat la nit màgica del 4 de gener a Alcoi.

Joan Xavier Gisbert ja ha participat en actes relacionats amb l'Any Joan Valls, com és en l'Ambaixada en valencià a la Torre Na Valora. Toni Francés ha dit que "és el millor homenatge que podem fer" en referència al poeta.