El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Jonatan Penalba, Ana Zomeño i Spanish Brass arriben a Alcoi amb el circuit Sonora el pròxim cap de setmana

L’estada del circuit Sonora a Alcoi aquest mes de gener conclourà amb el concert de Trobadorets el dia 30, amb la seua proposta de música familiar.

El pròxim cap de setmana el circuit Sonora organitzat per Cultura de la Generalitat, porta a Alcoi a Jonatan Penalba, destacat músic del panorama de música folkconjuntament amb Ana Zampeño, cantautora valenciana. La seua actuació será el divendres 21 de gener a les 20h. Mentre que Spanish Brass actua el diumenge 23 a les 20h amb el seu projecte 'Les aventures de Monsieur Jules', que el van fer guanyador en 2020 dels Premis Carles Santos.

Sonora, el circuit de la música valenciana, organitzat per Cultura de la Generalitat, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, continua la seua estada a Alcoi amb tres concerts el cap de setmana que ve. Divendres, 21 de gener, a les 20.00 hores, hi haurà, al Teatre Calderón d’Alcoi, la proposta de música tradicional de Jonatan Penalba i la cançó d’autor d’Ana Zomeño; i diumenge, 23 de gener, a les 20.00 hores, serà el torn del quintet de metalls Spanish Brass.

 

Jonatan Penalba i Ana Zomeño

Jonatan Penalba ja és un veterà en el món de la cançó, malgrat la seua joventut. I és que es va introduir molt prompte en el món de la música tradicional i s’ha foguejat en multitud d’actuacions en els escenaris més diversos. L’aparició del seu primer disc, el guardonat ‘De soca-rel’ (Temps Record, 2018), el va situar en molt poc de temps en un lloc ben destacat dins del panorama de la música ‘folk’ valenciana, i ara ens arriba el seu últim treball, ‘Reversions’, guanyador en els Premis Carles Santos 2020.

La cantautora valenciana Ana Zomeño va ser finalista dels Premis Carles Santos 2020 amb ‘Taller de canciones’, sis temes compostos entre maig i juliol, en ple desconfinament, que deu el seu nom al taller ‘online’ durant el qual va ser creat i en el qual conviuen molts estils i moltes influències que fan d’aquesta cantautora una sorpresa fresca per anar descobrint a poc a poc.

Spanish Brass

‘Les aventures de Monsieur Jules’ e?s un projecte de Spanish Brass, amb la col·laboracio? del pianista i compositor Albert Guinovart, que s’ha anat completant durant els u?ltims anys amb altres mu?siques per a quintet de metalls i piano i que va resultar guanyador en els Premis Carles Santos 2020. Cada un dels sis moviments de l’obra esta? inspirat en una novel·la del genial escriptor france?s Jules Verne.

 

EL circuit Sonora està organitzat per Cultura de la Generalitat, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura i porta a escena a grups i solistes que van resultar finalistes o guanyadors de l’anterior edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana.

L’estada del circuit Sonora a Alcoi aquest mes de gener conclourà amb el concert de Trobadorets el dia 30, amb la seua proposta de música familiar.

Totes les entrades tenen el preu simbòlic de 3€ i es poden adquirir a la taquilla del Teatre Calderón o mitjançant TicketAlcoi.