El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Jordi Botella presenta la seua novel·la ‘Metralla’ a Cocentaina

La presentació del llibre té lloc el próxim 11 de novembre a les 19:30h a la Biblioteca Pública Municipal Pare Arques

L'obra narra la història de la família Llonch que torna a la ciutat d'Alcoi quan els nacionsl són a Castelló. Des del punt de vista personal es fa un repás a moments històrics de la Guerra Civil. La novel·la pretén fer memòria i dignificar a les víctimes.

'Metralla' és una novel·la d’assaig històrica basada en la Guerra Civil que conta la història de la família Llonch. L’obra és la crònica humana d’un esdeveniment que pretén fer memòria per a que no caiga en l’oblit i es dignifique a totes les víctimes de la barbàrie.

Se situa a la primavera de 1938 quan els nacionals són a les envistes de Castelló, i la família Llonch decideix tornar a la seua ciutat d’origen, Alcoi. La novel·la parla de moltes històries al mateix temps: La de la resistència antifeixista durant la Guerra Civil contra un exèrcit revoltat. La de la lluita en favor d’uns ideals i d’un govern legítimament constituït i elegit pel poble. La del dolor de tanta gent innocent i anònima. La de la barbàrie i la repressió sense escrúpols dels vencedors sobre els vençuts. La de l’exili de tanta gent que va veure escapçada la seua vida per sempre.

Alguns dels passatges sobre la batalla de l’Ebre, el riu Serpis, el front de Llevant i la famosa línia XYZ de defensa republicana contra les escomeses dels nacionals són d’una plasticitat tràgica i d’una heroïcitat extrema absolutament acaparadores. També es descriuen els bombardejos de l’aviació italiana i l’ajuda sanitària internacional als republicans amb la instal·lació de l’Hospital Sueco-Noruec a Alcoi.

La presentació del llibre té lloc el próxim 11 de novembre a les 19:30h a la Biblioteca Pública Municipal Pare Arques de Cocentaina. A ella participarà l'autor Jordi Botella i Dolors Insa, bibliotecària de Cocentaina