El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Jordi Martínez, regidor de Medi Ambient a Alcoi: "Si alguna família no pot pagar la prova d'ADN dels gossos, Serveis Socials estudiarà alguns casos particulars"

Jordi Martínez / AM
La modificació de l'ordenança va ser aprovada per tots els partits polítics amb l'abstenció del PP

En l'article 12 de 'l'Ordenança sobre la tinença d'Animals en l'entorn humà' de l'Ajuntament d'Alcoi es mostra la modificació que es va aprovar en el plenari municipal amb el suport de PSOE, Ciutadans, Compromís i Guanyar; amb l'abstenció de PP. En aquest document oficial es pot llegir que "la inscripció i / o presentació del perfil d'ADN serà obligatòria també per a aquells animals ja censats, o inclosos en una reglamentació posterior a l'aprovació d'aquesta modificació de l'Ordenança". El document afegeix que perquè es formalitze la inscripció del cànid en el Cens Municipal d'Animals de Companyia, serà "obligatori la presentació de patró d'ADN de l'animal en el Departament Municipal competent". Jordi Martínez, regidor de Medi Ambient, ens ha informat que Serveis Socials estudiarà alguns casos particulars que no puguen assumir econòmicament la despesa.

No a tothom ha agradat aquesta nova modificació de l'ordenança. L'article 12 conclou que "per a l'elaboració del perfil genètic mitjançant anàlisis d'ADN del gos, un veterinari li extraurà una mostra de sang seguint un procediment adequat i remetent la mateixa a un laboratori degudament acreditat per l'Entitat Nacional d'Acreditació (ENAC) o una altra entitat homòleg del espai comú europeu, segons la Norma UNEEN ISO/IEC 17025/2005; el mètode d'extracció, envasos, conservació de la mostra, forma d'enviament i recepció de la mateixa, serà indicada pel laboratori acreditat".

Aquesta extracció de sang suposa un cost per al propietari de l'animal. ARAMULTIMÈDIA ha parlat amb el regidor de Medi Ambient, Jordi Martínez, per tal d'aclarir aquest fet. Martínez ha contat que "si alguna família no pot fer-se càrrec de la prova d'ADN dels gossos, Serveis Socials estudiarà alguns casos particulars", en cas que algú no puga pagar aquesta extracció i visita al veterinari. El regidor també ha recordat que a Alcoi no es paga cap taxa per tinença d'animals, cosa que sí que succeeix en altres municipis.