El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Jordi Silvestre, regidor de Transició Ecològica: “Mentre que no hem tingut auditoria externa, s’ha dut a terme un control de la recollida de residus i neteja viària”

Jordi Silvestre, regidor de Transició Ecològica

“els càlculs de les penalitzacions de les auditories es fan a partir de l’anàlisi de diferents apartats i amb diferents percentatges, i per tant, dir una quantitat com 30.000€ com ho ha fet Compromís, és aventurar-se molt"

Compromís Alcoi va presentar una denuncia al·legant “falta d’auditoria i control del compliment del contracte de recollida de residus i neteja viària”. Davant aquesta denuncia al Síndic, el Departament de Transició Ecològica va enviar un informe tècnic donant resposta on s’explicava que des de l’inici del nou contracte es va determinar la voluntat de la contractació d’auditoria externa i que s’han realitzat controls. Ara, desprès d’investigar el cas, tanquen l’expedient.

Jordi Silvestre, regidor de Transició Ecològica ha destacat en la roda de premsa: “al Plec de Condicions del Servei de Recollida de Residus i Neteja Viària s'especifica que s’ha de fer un control del servei de recollida de residus i, des de l’inici del primer contracte, el Departament de Transició Ecològica vam expressar la voluntat de la contractació d’una empresa per dur les tasques de control i seguiment dels serveis de recollida de residus i neteja viària”. 

Durant 20218 i 2019, els controls es van realitzar. No obstant, a finals de juny del 2019 es va enderrir la licitació de les pròximes auditories i, en conseqüència a la pandemia, la signatura del contracte no es va realitzar fins a gener de 2021. Silvestre afirma: “mentre no hem tingut aquesta auditoría externa, s’ha dut a terme des del departament, un control i seguiment dels serveis de recollida de residus i neteja viària”

Per una altra banda i, en resposta a les afirmacions que va fer Marius Ivorra, portaveu de Compromís Alcoi, a la roda de premsa d’ahir en respecte a la penalització de 30.000€, Jordi Silvestre ha dit: “els càlculs de les penalitzacions de les auditories es fan a partir de l’anàlisi de diferents apartats i amb diferents percentatges, i per tant, dir una quantitat com 30.000€ és aventurar-se molt. Hui en dia, amb l’auditoria del primer trimestre del 2021, ix una penalització de 700-800€, falta encara una quarta part del control per conèixer”.