El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Jordi Tormo presenta l'única biografia autoritzada d'Isabel-Clara Simó

Isabel-Clara Simó i Montserrat Roig fotografiades l’any 1984 per al llibre de la col·lecció «Diàlegs a Barcelona». Foto de Pilar Aymerich.

'Isabel-Clara Simó. Una veu lliure i compromesa' és el títol de la biografia escrita per Jordi Tormo, la qual estarà disponible a les llibreries a partir del pròxim 18 de gener de 2021.

Amb el títol 'Isabel-Clara Simó. Una veu lliure i compromesa', l'alcoià Jordi Tormo signa la que és considerada com l'única biografia autoritzada de l'escriptora alcoiana. Aquest treball es presenta el pròxim 13 de gener a Barcelona, coincidint amb el primer aniversari de la mort de la Filla Predilecta i Medalla d'Or de la ciutat d'Alcoi.

El volum, editat per Ara Llibres i amb pròleg de Núria Cadenes, estarà disponible a les llibreries a partir del 18 de gener de 2021, però ara ja podem conéixer alguns dels seus detalls. Al llarg de les més de 220 pàgines, l'autor recull les últimes confessions d'Isabel-Clara Simó i repassa una vida intensa dedicada a les lletres catalanes, a la defensa del feminisme i de les llibertats nacionals.

El també alcoià Jordi Tormo, exregidor de l'Ajuntament d'Alcoi i ara tècnic de promoció econòmica -autor també d'altres treballs literaris i altres biografies-, ha elaborat un relat molt exhaustiu al voltant de l'autora a partir d'una sèrie d'entrevistes inèdites que va mantenir amb ella fins dos dies abans de la seua mort.

El llibre reconstrueix els seus inicis com a escriptora, les seues lluites, els seus vincles i la seua relació amb altres creadors, com Montserrat Roig (a la fotografia principal de la notícia), Ovidi Montllor, Antoni Miró o Joan Fuster, entre molts d’altres. "El resultat és aquest petit tresor", apunten des de l'editorial, "ple de fotografies i records, que recull les últimes confessions d’Isabel-Clara Simó i que ens descobreix el seu vessant més personal i la profunditat del seu llegat".

En paraules de Tormo, "Simó va fer que, per primera vegada, moltes generacions de joves i d’adults llegissen en la seua pròpia llengua i va ajudar a popularitzar la literatura, fugint sempre de l’elitisme".

Amb aquesta imminent publicació, així com amb la seua novel·la pòstuma ('El teu gust'), podrem seguir recordant i retent homenatge a la nostra escriptora més estimada.