El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Jorge Rodríguez en l’acte de València Turisme a FITUR: “la unió, l’estratègia i la coordinació són clau per a conseguir que el turisme siga un motor potent”

Ha anunciat 86 milions d'euros dedicats a turisme

El president de la diputació de València, Jorge Rodríguez, ha anunciat la injecció de 86 milions d’euros en municipis aquest any 2018. Al vídeo gravat per ARAMULTIMÈDIA a FITUR podeu veure part dels actes de València Turisme i la visita als stands dels municipis Escrit per Aitana Constans

El president de la diputació de València, Jorge Rodríguez, ha anunciat la injecció de 86 milions d’euros en municipis aquest any 2018, recalcant així la vital importància que tenen els pobles i les ciutats valencianes en el projecte turístic de la Comunitat. ARAMULTIMÈDIA ha estat a FITUR per contar-ho. Tot al vídeo

Al mateix temps, Rodríguez considera “imprescindible desestacionalitzar el turisme” sempre associat al tipus vacacional i de costa. Per tant, és fonamental “iniciar polítiques perquè l’interior siga cada vegada més conegut i complementari al turisme de sol i platja”. I és ahí on juguen un paper fonamental els municipis, “superar la política de campanari” i entendre que “en realitat, és sumant i unint-se quan serem capaços d’oferir un producte turístic per continuar creixent en turisme i creixent en llocs de feina i qualitat de vida". Un objectiu que també comparteix la Generalitat i la Diputació de València, d’ahí la inversió de 86 milions d’euros.

El president de la diputació de València, resumeix en tres paraules la clau que defineixen el projecte turístic de la Comunitat i el seu èxit són: La unió política deixant a banda els colors polítics i donant prioritat en tot moment als interessos dels ciutadans; l’estratègia que ha fet possible passar de tenir encants turístics per convertir-los en productes turístics; i la coordinació entre les diferents administracions - locals, regionals i mancomunitats- , doncs la millor marca és la Comunitat Valenciana i baix eixe paraigua cabem tots”. Per tant, “la unió, l’estratègia i la coordinació són clau per a conseguir que el turisme en la Comunitat Valenciana siga un motor potent”.

La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, també posa en valor la unió i l'estratègia integral, “el mètode a la valenciana” que supera divisions i aposta per fer “política turística des del territori”, posant l’accent en que “ens fa únics” i tenint molt present que “la tasca del dia a dia és el que ens permet projectar-mos a l’exterior amb més força que mai des de cada poble, des de cada ciutat, fent comarca”.

El Patronat València Turisme està en Fitur com remarca Amigó per “mostrar el que som i què volem ser i mostrar al món el destí privilegiat que és València “perquè vindre a casa nostra és una experiència irrepetible”.

Donan suport a les declaracions d'Amigó, el President de la Diputació considera clau que el que fa únics als valencians és "la capacitat d’entendre que més enllà del nostre patrimoni artístic i i natural, està la forma única dels valencians d’entendre la vida, és a dir, de disfrutar-la”.

Finalment, el també alcalde d’Ontinyent, ha recalcat que “continuaran treballant tots en conjunt per continuar sent un destí privilegiat perquè tot el que ens visite es senta com en casa”.

Escrit per Aitana Constans