El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Jorge Rodríguez: "Podem haver clavat la pata, però no hem clavat la mà"

Jorge Rodríguez, fins ara president de la Diputació de València i alcalde d'Ontinyent
Rodríguez dimiteix com a president de la Diputació de València i cedeix l'alcaldia d'Ontinyent a la número 2, Rebeca Torró

Defensa la seua innocència, i decideix retirar-se de la primera línia per a preparar la seua defensa. Dimiteix al capdavant de la diputació, però manté l'acta de regidor a Ontinyent i delega l'alcaldia en la número 2, Rebeca Torró.

Jorge Rodríguez ha dimitit aquest 2 de juliol com a president de la Diputació de València. També ha delegat l'alcaldia d'Ontinyent a la número 2, Rebeca Torró, per tal de poder preparar la seua defensa en el cas. Perquè Jorge Rodríguez assegura que "podem haver clavat la pata, però no hem clavat la mà. Podem haver sigut torpes, massa confiats, però mai lladres". Així ho ha dit Jorge Rodríguez en la compareixença en la que anunciava la seua dimissió al capdavant de la Diputació, cinc dies després de ser detingut per un suposat cas de malversació i prevaricació per contractacions irregulars a Divalterra.

És l'operació Alqueria, on es va detenir cinc persones més, entre elles el cap de gabinet de Rodríguez. El mateix dia de les detencions, el president Ximo Puig anunciava que apartava a Rodríguez de tots els càrrecs orgànics i el suspenia de militància, tot i considerar que és "honest, però cal assumir les responsabilitats". L'endemà de les detencions, el jutjat deixava lliures amb càrrecs tots els detinguts, i Jorge Rodríguez va tornar a Ontinyent, on va ser rebut entre aplaudiments i abraçades

Jorge Rodríguez ha defensat la seua innocència i assegura que abandona la Diputació però no l'acta de regidor a Ontinyent perquè la investigació no posa en dubte el seu treball al capdavant del consistori. Tot i això delega en la número 2, Rebeca Torró, qui deixarà el càrrec de directora general de la conselleria d'Habitatge i Obres Públiques per a fer-se càrrec tant de l'alcaldia d'Ontinyent com de l'acta de diputat de Rodríguez. Torró passarà a ser alcaldessa en un plenari extraordinari en les pròximes dos setmanes. Mentrestant es preparara també el plenari extraordinari a la Diputació per a designar nou president. La proposta del PSPV és Toni Gaspar.