El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Jornada de danses folklòriques a Xixona

XI Mostra de Folklore de Xixona/ Ajuntament de Xixona

Xixona té una àmplia programació durant la seua setmana de festes

El municipi ha acollit la XI edició de la Mostra de Folklore

Xixona viu la seua setmana gran de festes i per a celebrar-ho ha preparat una extensa programació carregada de diferents tipus d'actes. Un d'ells ha sigut la XI edició de la Mostra de Folklore de Xixona, en la que han participat els amfitrions, el Grup de Danses de Xixona i a més a estat com ha convidat l'Agrupació de Música i Dansa Manuel de Falla, que han vingut des de la localitat de Manzanares en Ciutat Reial.

En aquest acte primer es va fer el tradicional cercavila, a continuació, el grup de danses xixonenc ha obert el festival amb diferents tipus de balls tradicionals. Després va ser el torn del grup manxego que va realitzar danses típiques del seu territori, i per últim, el grup amfitrió va tancar la mostra.

Aquesta actuació de danses es va realitzar al Parc del Barranc i les grades es van omplir d'un públic que va gaudir de tots el tipus de balls.

Les danses estan molt presents en el municipi i per això durant la programació de festes, està previst que continuen tenint el seu protagonisme, com per exemple el dimecres 15 d'agost que se celebrarà el Dia de la Dansà.